Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A intrat în vigoare mecanismul consolidat de protecţie civilă UE

European Parliament
UE PE parlamentul european

Mecanismul consolidat de protecţie civilă UE, rescEU, menit să întărească răspunsul colectiv al UE împotriva dezastrelor naturale, a intrat în vigoare joi, informează Comisia Europeană într-un comunicat de presă, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Pentru a asigura o mai bună protecţie a cetăţenilor, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comisia au ajuns la un acord în luna decembrie a anului trecut pentru a consolida actualul mecanism de protecţie civilă UE.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Mecanismul instituie o nouă rezervă europeană de capacităţi (aşa-numita rezervă rescEU), inclusiv avioane destinate stingerii incendiilor şi elicoptere, îmbunătăţind prevenirea dezastrelor şi a pregătirii pentru intervenţie în caz de dezastre. RescEU poate fi activat în viitor pentru a răspunde la situaţii cum ar fi urgenţele medicale sau incidentele chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Numeroase dezastre au afectat toate regiunile Europei în ultimii ani, provocând sute de victime şi daune de miliarde în ceea ce priveşte infrastructura. Numai în 2017, 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre naturale în Europa. Costurile economice sunt, la rândul lor, uriaşe: în 2016, pe continentul european s-au înregistrat pagube de aproape 10 miliarde de euro.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

"Cu rescEU am transformat vorbele în fapte. Am creat un mecanism practic pentru cetăţeni care poate salva mii de vieţi în viitor. rescEU reprezintă un mecanism pan-european de protecţie civilă, mult mai puternic'', a declarat comisarul pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, citat în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.