Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A muncit timp de 9 ani pentru un record Guinness: construiește Turnul Eiffel din 700.000 de bețe de chibrituri, dar un simplu detaliu îi spulberă visul

france3-regions.francetvinfo.fr

Un francez care și-a petrecut ultimii 8 ani asamblând peste 700.000 de bețe de chibrituri într-o replică a Turnului Eiffel de 23 de metri înălțime nu a primit recordul mondial Guinness pentru că nu a folosit bețe de chibrituri disponibile în comerț. Imaginați-vă că v-ați dedicat trup și suflet unui proiect timp de aproape un deceniu doar pentru ca visul să vă fie spulberat la final din cauza unui detaliu care nu v-a trecut prin minte, scrie odditycentral.com.

Prin asta a trecut Richard Plaud, în vârstă de 47 de ani, când i s-a refuzat șansa de a-și vedea numele menționat în Cartea Recordurilor Guinness după ce a construit cel mai înalt Turn Eiffel din lume cu bețe de chibrituri. El a început să lucreze la acest model complex în 2015 și a depus aproximativ 4.200 de ore de muncă în ultimii 8 ani, lipind cu minuțiozitate 706.900 de bețe de chibrituri în 402 panouri pe care le-a asamblat apoi în impresionanta structură. Însă anul trecut, când se pregătea să finalizeze proiectul, Plaud a aflat că modelul său de Turn Eiffel nu era eligibil pentru un record Guinness.

"Este dezamăgitor, frustrant, de neînțeles și nu foarte corect", a declarat Richard Plaud. "Turnul meu cu chibrituri încă stă în picioare și va avea 7,19 metri pentru mult timp. Spuneți-mi cum 706.900 de bețe înfipte una câte una nu sunt chibrituri".

content-image

Detaliul care i-a spulberat visul

Turnul Eiffel al lui Plaud este vizibil mai înalt decât cel al actualului deținător al recordului Guinness pentru "cel mai mare turn Eiffel cu bețe de chibrituri din lume", un model de 6,53 metri înălțime construit de meșterul libanez Toufic Daher în 2009. Cu toate acestea, diferența constă în faptul că Plaud a folosit pentru al său bețe de chibrituri obișnuite și fără cap, iar acest lucru se pare că îl face neeligibil pentru un record Guinness.

Când a început să lucreze la modelul său din lemn, Richard Plaud a folosit bețe de chibrit cumpărate din magazine, dar a considerat că procesul de îndepărtare a capetelor inflamabile ale chibriturilor este prea lent, așa că a reușit să convingă producătorul francez de bețe de chibrit Flam'Up să îi furnizeze o cantitate uriașă de bețe de chibrit fără cap pe care să le poată folosi fără a fi nevoit să le îndepărteze capetele. Acest lucru a accelerat considerabil procesul, dar se pare că a făcut ca visul său să ia foc, deoarece regulile Guinness stipulează că pot fi folosite doar cele "disponibile în comerț.

L-au abandonat total

"Este o parte din visul care a scăpat", a spus Plaud despre faptul că nu a reușit să obțină recordul Guinness. "Este destul de uimitor și, de fapt, destul de enervant. Ceea ce mă doare cel mai tare este că nu recunosc munca pe care am depus-o, timpul pe care l-am petrecut, energia mentală - pentru că pot să vă spun că nu a fost ușor."

Plaud a sperat că Guinness va avea milă de el și va lua în considerare toată munca depusă în proiect, dar, în cele din urmă, i-au respins cererea fără ca măcar să îi inspecteze macheta de chibrituri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.