Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit în pușcărie, după 87 de zile de greva foamei

inchisoare puscarie gratii

Khader Adnan, afiliat la gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic, a murit marți într-o închisoare israeliană după 87 de zile de greva foamei, au declarat autoritățile penitenciare israeliene, citate de Reuters.

Israelul a precizat că Adnan „a refuzat să se supună testelor medicale și să primească tratament medical” și „a fost găsit inconștient în celula sa” marți dimineața, informează Mediafax.

„Khader Adnan a fost executat cu sânge rece”, a declarat, în replică, pentru Reuters Asociația prizonierilor WAED din Gaza.

Adnan, în vârstă de 45 de ani, originar din orașul ocupat Jenin, era o figură cunoscută a Jihadului Islamic în Cisiordania, care a fost capturată de Israel în războiul din 1967. La fel ca și gruparea islamistă Hamas, Jihadul Islamic se opune acordurilor de pace între palestinieni și Israel și susține distrugerea Israelului.

Israelul l-a acuzat pe Adnan de susținere a terorismului, afiliere la un grup terorist și incitare. El a intrat și a ieșit din detenție și a făcut cinci greve ale foamei din 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.