Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi al-Fayed, cel care a fost ucis intr-un accident alături de prințesa Diana / Visul nerealizat din viața sa

mirror.co.uk
Mohamed al-Fayed

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al magazinului britanic Harrods, al cărui fiu, Dodi al-Fayed, a fost ucis alături de prințesa Diana, prinţesa de Wales, într-un accident de maşină în august 1997, a murit vineri la vârsta de 94 de ani, anunţă BBC şi Sky News, citate de news.ro.

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970.

Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele morţii lor. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa Heini.

Potrivit Sky News, Mohamed al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra. El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

Fulham i-a adus vineri un omagiu omului de afaceri. Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: "În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui al-Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed al-Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului The Crown, unde al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Diana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.