Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A pornit TĂVĂLUGUL în PSD: liderii de filiale cer un MOMENT ZERO

psd sigla

Un adevărat tăvălug a pornit dinspre liderii PSD. Ca la un semnal, lideri importanți ai PSD au postat mesaje similare pe Facebook, în care solicită organizarea cât mai rapidă a unui Comitet Executiv pentru rezolvarea situației politice. În majoritatea mesajelor se vorbește despre nevoia de liniște în Anul Centenarului, dar și despre un moment zero, din care să înceapă reconstrucția României.

Citește și: ASALTUL final al taberei Liviu Dragnea: s-au despărțit apele în PSD

Citește și: Ce va face premierul Mihai Tudose. Scenarii, mutări și surprize. Ce ar putea face președintele Klaus Iohannis

Iată mesajele în cascadă venite din partea liderilor PSD, membri ai Comitetului Executiv:

IMPORTANT PENTRU TOȚI CITITORII!

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu:

”Avand in vedere deteriorarea accentuata si nejustificata a dialogului politic dintre Guvern si partid consider ca se impune convocarea rapida a unei sedințe a Comitetului Executiv National in care sa se analizeze cauzele acestui fenomen care afecteaza imaginea si credibilitatea in egala masura a partidului si a guvernarii si luarea masurilor necesare pentru rezolvarea acestei situatii!”.

Ecaterina Andronescu, senator PSD:

"Trebuie să tranşăm lucrurile, ca să nu grevăm guvernarea. (...) Este o îngrijorare generată de această disputa publică între premier şi ministrul de Interne. Când un guvern este politic, susţinut de o majoritate parlamentară, orice face Guvernul trebuie să ştie şi majoritatea parlamentară. Corect este ca un premier susţinut de o alianţă, aşa cum este Guvernul Tudose, decizia să fie luată în forurile de conducere. A apărut acest caz oribil cu presupusul pedofil, care ar fi trebui tranşat foarte rapid, astfel încât o instituţie de importanta Poliţiei să fie în perfecta stare de funcţionare în orice moment. Trebuie realizată urgent o anchetă, vazut cine a tolerat menţinerea acestui poliţist şi lucrurile mergeau mai departe. De ce s-au amânat nu înţeleg. Noi ne-am fi aşteptat toţi ca în momentul în care a apărut cazul să fie o discuţie între premier şi ministrul de Interne, care să duca urgent la o anchetă şi toţi cei responsabili să plece"

Rovana Plumb, deputat PSD și membru CEX:

„Situația de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate”.

Claudiu Manda, lider PSD Dolj:

„Consider ca trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al Psd. Situația din ultimele zile nu poate așteapta pana la CExN de la Iași. Romanii așteaptă de la noi predictibilitate și stabilitate, așteaptă punerea in aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie sa funcționeze ca o echipa unita și sa își duca la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viața mai buna pentru romani”.

Gabriela Firea, lider al regiunii București-Ilfov:

„Privesc si eu cu ingrijorare ceea ce se intampla in viata politica de cateva zile. Nu pot fi indiferenta, chiar daca sunt preocupata primordial de problemele Capitalei. Observ ca motoarele administratiei publice centrale si locale au incetinit.. este o reactie organica la criza politica.

Cei care suntem, inca, responsabili pentru ceea ce se intampla cu Romania trebuie sa actionam urgent in sensul reinstaurarii unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizatie, valori comune de respect fata de Constitutie si legile tarii.

Romanii merita ca toate eforturile noastre sa se indrepte catre rezolvarea problemelor cu care se confrunta in spitale, scoli, nevoia de siguranta a cetatenilor, o infrastructura moderna.

Copiii nostri merita sa le garantam o tara sigura, in care pacea, protectia, si echilibrul social sunt prezente normale in viata lor.

De aceea, cred ca trebuie sa ne intalnim urgent intr-o sedinta a Comitetului Executiv National pentru a transa criza politica. Apoi, sa ne reintoarcem urgent la munca.

Orice solutie va reiesi din dezbaterea CexN va fi mai utila pentru tara decat instabilitatea actuala.

Dumnezeu sa ne dea tuturor dreapta judecata si patriotism”

Radu Moldovan, lider PSD Bistrița-Năsăud:

”Avem nevoie de un ”Moment 0”! Partidul Social Democrat și România!

Suntem la 100 de ani de la cel mai important deziderat al poporului român și este mai important ca oricând să fim înțelepți și uniți! Noi, românii, dar în special românii din Partidul Social Democrat care am fot investiți cu multă putere de cetățenii țării noastre!

Consider că diferendele publice dintre anumiți lideri ai partidului din care fac parte și în care cred, trebuie să înceteze! Dacă noi nu vom da motive de slăbiciune, nimeni nu va putea să deturneze toată priceperea și atenția noastră de la guvernarea eficientă a României!

Din acest motiv, consider obligatorie convocarea cât mai urgentă a unui Comitet Executiv Național al Partidului Social Democrat în care toate diferendele, disputele sau orgoliile să fie stinse în interiorul partidului! Odată încheiată această discuție, trebuie asumată o poziție comună a tuturor liderilor Partidului Social Democrat în cel puțin trei direcții strategice:
1.Restructurarea și reformarea din temelii a instituțiilor Statului Român (de la nivel central până la nivel local);
2. Un program clar de priorități și evenimente pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire;
3. Implementarea programului de guvernare și comunicarea eficientă a lucrurilor bune făcute de Guvernul României în ultimul an;

Cine își va asuma alături de noi toți această poziție comună și ulterior va avea ”o nouă agendă”, nu va mai avea ce să caute în echipa noastră, a celor care vrem și putem să modernizăm România!

Avem nevoie de unitate și curaj pentru a apăra românii și interesele lor! Peste 100 de ani, urmașii noștri nu vor vorbi despre o generație care doar ”a încercat” să facă o Românie prosperă, ci despre una care a reușit! Urmașii noștri vor vorbi cu respect despre o generație și o echipă matură politic, care a pus interesele personale pe un loc secund și a dat startul unei noi ere pentru România!

Am încredere în colegii mei și în capacitatea noastră, de a sta drepți în fața tuturor luptelor și intereselor de a transforma România dintr-o țară într-un teritoriu!”

Organizația PSD Sibiu:

”PSD SIBIU SOLICITĂ CONVOCAREA DE URGENȚĂ A COMITETULUI EXECUTIV NAŢIONAL

Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească de câteva zile încoace. Pentru că noi, membri PSD Sibiu nu putem rămâne indiferenţi la aceste frământări politice, cerem conducerii partidului convocarea de urgenţă a unui Comitet Executiv Naţional pentru clarificarea situaţiei apărute în interiorul partidului, conform statutului organizaţiei noastre.
Considerăm că Partidul Social Democrat din România trebuie să se concentreze pe realizarea Programului de Guvernare pentru care românii ne-au acordat votul lor de încredere, iar anul 2018, anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, trebuie să fie un an încununat de realizări, un an în care să demonstrăm că suntem un popor unit şi prosper.”

Aurelia Fedorca, lider PSD Satu Mare:

”Consider că tensiunile din spațiul public nu fac bine României și trebuie să înceteze, iar toți factorii politici să se întoarcă la muncă pentru a putea implementa programul de guvernare pentru care românii ne-au acordat încrederea.

Este nevoie cât mai rapid de o decizie în CEX al PSD care să reinstaureze un climat politic responsabil, iar eforturile noastre să se îndrepte pentru a rezolva problemele României și ale românilor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.