Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A scăzut în intensitate pandemia, au dispărut și postările care dezinformau: Comisia Europeană a prezentat raportul de monitorizare

Twitter
covid 19 coronavirus

TikTok a raportat că, în martie şi aprilie, numărul materialelor video care dezinformează cu privire la coronavirus este în scădere cu 2.239 faţă de perioada de raportare anterioară, odată cu ridicarea restricţiilor în multe ţări ale UE iar Meta a anunţat că în martie şi aprilie au fost eliminate de pe Facebook şi Instagram un număr considerabil mai mic de conţinuturi cu privire la coronavirus, se arată în raportul Comisiei Europene, anunță news.ro.

Comisia Europeană a publicat joi, 2 iunie, ultimul set de rapoarte din cadrul programului de monitorizare a Covid-19, care oferă informaţii referitoare la acţiunile întreprinse de platformele semnatare ale Codului de bune practici privind dezinformarea pentru a limita dezinformarea cu privire la pandemie.

Învăţămintele desprinse din acest program contribuie, de asemenea, la crearea unui cadru de raportare mai solid al Codului de bune practici consolidat, care urmează să fie prezentat de semnatari în săptămânile următoare, pe baza orientărilor Comisiei publicate în luna mai a anului trecut.

Vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, a declarat: „Dezinformarea cu privire la criza provocată de coronavirus şi la războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei arată în mod clar că avem nevoie de instrumente mai puternice pentru a combate dezinformarea online. Acest exerciţiu s-a dovedit util şi a îmbunătăţit nivelul de transparenţă, dar a avut şi punctele sale slabe. Învăţămintele desprinse de aici vor contribui la consolidarea Codului de combatere a dezinformării, care va oferi un cadru mult mai solid şi mai previzibil pentru combaterea dezinformării”.

Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a adăugat: „Prin viitorul Cod de bune practici, ne aşteptăm ca un cadru solid să fie rapid operaţional în combaterea dezinformării. Împreună cu Actul legislativ privind serviciile digitale, codul va contribui la asigurarea faptului că platformele îşi vor îndeplini responsabilitatea de a limita răspândirea unor astfel de conţinuturi dăunătoare”.

Monitorizarea măsurilor luate de platforme pentru a limita dezinformarea va continua în temeiul codului revizuit. TikTok a raportat că, în martie şi aprilie, numărul materialelor video legate de coronavirus care încalcă politicile sale este în scădere cu 2.239 faţă de perioada de raportare anterioară, odată cu ridicarea restricţiilor în multe ţări ale UE.

Numărul de videoclipuri care conţineau informaţii eronate de natură medicală sau o etichetă referitoare la Covid-19, eliminate pentru încălcări, a scăzut cu 10.131 faţă de ianuarie şi februarie.

Meta raportează, de asemenea, că în martie şi aprilie, de pe Facebook şi Instagram au fost eliminate un număr considerabil mai mic de conţinuturi cu privire la coronavirus, pentru încălcări ale politicilor sale privind dezinformarea: cu 124.000 mai puţine de pe Facebook şi cu 14.000 de pe Instagram, în comparaţie cu lunile ianuarie şi februarie.

Microsoft şi Google continuă să împiedice publicarea mai multor milioane de anunţuri publicitare, inclusiv a unor conţinuturi legate de vaccinare, în conformitate cu politicile lor privind conţinutul care induce în eroare. În comparaţie cu perioada de raportare anterioară, Twitter a semnalat un număr mai mic de conturi suspendate pe motiv de încălcare a politicii sale în materie de informaţii înşelătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.