Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A schimbat țara, au rămas GAFELE: Ce a putut să mai spună, în Macedonia, Viorica Dăncilă - VIDEO

Premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a făcut mai multe greşeli, susţinând că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, dar şi că cetăţenii acestei țări sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

"Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă la începutul declarației comune pe care a susținut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, moment în care un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva clipe, scrie mediafax.ro.

Citește și: ANAF avertizează: „Mai sunt 5 zile!”

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, după ce Republica Macedonia și-a declarat independența, în 1991, nu mai puțin de 24 de premieri au vizitat această țară.

Premierul Viorica Dăncilă a greșit și când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

Citește și: O fabrică aflată la 100 km de București cucerește România! Kaufland, Lidl, Auchan și Mega Image se bat pe produsele sale

De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt cetățeni, în loc de etnici de naționalitatea macodoneană, în contextul în care s-a referit la comunitățile aromânilor din Republica Macedonia și macedonenilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.