Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A treia ediţie a Şcolii de vară pentru copiii etnici ucraineni din judeţul Suceava va avea loc în perioada 8 - 12 august

basilica.ro
copii elevi scoala

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă a deliberativului alocarea sumei de 7.000 de lei pentru desfăşurarea celei de a III-a ediţii a Şcolii de vară pentru 100 de copii de etnie ucraineană din judeţ, ce va avea loc în perioada 8 - 12 august, în comuna Bălcăuţi.

Tabăra este organizată în baza unui acord de colaborare între judeţul Suceava, prin Consiliul Judeţean (CJ), şi Raionul Cernăuţi, prin Consiliul Regional Cernăuţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România - Filiala Suceava şi comuna Bălcăuţi, prin Consiliul Local Bălcăuţi.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că prin aceste acţiuni se întăreşte cooperarea cu partenerii ucraineni, iar copiii etnici ucraineni au posibilitatea de îmbunătăţire a limbii ucrainene, potrivit Agerpres.ro.

"Consiliul Judeţean Suceava este interesat să dezvolte şi să menţină o strânsă colaborare cu toate etniile din judeţul Suceava, sens în care a sprijinit multe acţiuni, inclusiv ale celor care vizează păstrarea limbii materne. În acest context se înscrie şi implementarea proiectului Şcoala de vară pentru copii de etnie ucraineană din judeţul Suceava, care a ajuns la ediţia a III-a. Rezultatele primelor două ediţii ale şcolii de vară, organizate la Bălcăuţi, în anul 2018, şi la Siret, în anul 2019, au stârnit interesul pentru astfel de activităţi atât în rândul elevilor de etnie ucraineană din judeţul Suceava, cât şi în rândul partenerilor din Ucraina, evenimentul fiind o oportunitate deosebită de aprofundare şi îmbunătăţire a limbii ucrainene", a spus Flutur.

În baza acordului de colaborare semnat între partenerii implicaţi în proiect, toţi participă la elaborarea programului.

CJ Suceava va asigura cazarea şi masa pentru doi profesori de limba ucraineană din Cernăuţi, care vor desfăşura activităţi didactice în cadrul Şcolii de vară, asigură achiziţionarea materialelor necesare în activitatea didactică din timpul şcolii de vară, asigură transportul, prin Centrul Cultural Bucovina, al grupului de copii participanţi la obiectivele turistice din judeţ ce urmează să fie vizitate.

Consiliul Raional Cernăuţi va asigura prezenţa a doi profesori de limba ucraineană, care vor desfăşura activităţi didactice în cadrul Şcolii de vară şi transportul acestora de la Cernăuţi până la PTF Siret şi retur.

IŞJ Suceava participă, împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România - filiala Suceava, la constituirea grupului de copii de etnie ucraineană din judeţ participanţi la Şcoala de vară, colaborează cu profesorii de limbă ucraineană din Cernăuţi în vederea elaborării şi stabilirii metodologiei componentei didactice, ce urmează să fie implementată în cadrul Şcolii de vară şi asigură prezenţa cadrelor didactice necesare bunei organizări a tuturor activităţilor.

Uniunea Ucrainenilor din România - filiala Suceava va asigura transportul copiilor care provin din alte localităţi ale judeţului la Şcoala de vară şi retur, după finalizarea programului zilnic, în perioada 8 - 12 august, precum şi masa de prânz tuturor participanţilor.

Consiliul Local Bălcăuţi contribuie cu spaţiul necesar desfăşurării tuturor activităţilor, participă la asigurarea transportului copiilor care provin din alte localităţi ale judeţului, la Şcoala de vară şi retur, asigură transportul profesorilor de limba ucraineană din Cernăuţi, de la hotel la locul de desfăşurare al Şcolii de vară şi retur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.