Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A turnat la DNA, iar acum Viorel Hrebenciuc a primit ”cadou” de la ÎCCJ

hrebenciuc catuse

Viorel Hrebenciuc a decis că e mai bine să coopereze cu procurorii DNA în Dosarul Retrocedărilor. După ce a văzut că 2 inculpați care au turnat în Dosarul Microsoft au fost puși sub control judiciar, Gabriel Sandu și Nicolae Niro Dumitru, Hrebenciuc a încercat și el manevra.

Le-a spus procurorilor ce voiau să audă, dar tot nu a scăpat de cătușe. ÎCCJ i-a făcut un cadou neplăcut și a decis ca fostul deputat PSD să rămână după gratii și să plătească și cheltuielile de judecată.

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Ordog Lorand Andraş, Hrebenciuc Viorel, Sturdza Paltin Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Crăciunescu Adam împotriva încheierii din 26 ianuarie 2015, pronunţată de către Judecătorul de Cameră Preliminară în dosarul nr. 278/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală.

Constată că măsura arestului la domiciliu dispusă cu privire la inculpatul Adam Ioan curge de la data pronunţării prezentei încheieri, respectiv 28 ianuarie 2015.

Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei formulate de Ministerul Public rămân în sarcina statului. Obligă contestatorul inculpat Ordog Lorand Andraş la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

Onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Adam Ioan, Kadas Iosif, Iacob Sorin Ion şi Poenaru Jănică, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 25 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei.

Obligă contestatorii inculpaţi Hrebenciuc Viorel, Sturdza Paltin Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Crăciunescu Adam la plata sumei de câte 125 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 25 lei, reprezentând onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”, e minuta ședinței de judecată de azi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.