Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A umblat la cutia cu jucării - Cum vede presa internațională victoria Simonei Halep la Wimbledon

Twitter/ WTA
Simona Halep

Simona Halep a fost prima semifinalistă de la Wimbledon, iar victoria în două seturi în faţa lui Shuai Zhang a fost analizată pe larg în presa internaţională, scrie digisport.ro.

"A suferit în primul set, dar în al doilea a fost ca un uragan," a scris cotidianul spaniol AS, în timp ce Gazzetta dello Sport a subliniat game-ul crucial în care Halep a salvat 4 mingi de break şi în loc de 5-1 pentru chinezoaică, a fost 4-2 pentru a şaptea favorită.

"După ce a ratat şansa să se desprindă decisiv în primul set, Shuai Zhang s-a pierdut complet, iar după restabilirea echilibrului, Halep s-a impus la tie break cu 7-4. Al doilea set este fără istoric. Zhang termină bateriile, iar Halep este ca o profesoară la catedră care predă o lecţie de tenis", au scris jurnaliştii italieni.

Şi comentatorii de la The Guardian au remarcat forţa de revenire uimitoare a Simonei Halep.

Zi de FOC în justiție - CCR, verdict pe controversatele Coduri penale

"Românca era condusă cu 4-1 în primul set, dar a reuşit să dea frâu spiritului său combativ şi să revină extraordinar. A umblat la cutia cu jucării şi a găsit o acceleraţie în plus la mişcările sale exact atunci când a contat. A pus apoi presiune din ce în ce mai mare pe serviciul lui Zhang şi a câştigat primul set cu o execuţie năucitoare la care Zhang nu a mai avut replică, deşi până atunci reuşise acest lucru.

Apoi Zhang s-a stins prea devreme după un set fierbinte. Halep şi-a îngenuncheat complet adversara după ce a luat primul set, care a avut aripile tăiate ca o libelulă în al doilea act," s-au exprimat plastic ziariştii englezi.

Simona Halep, pentru prima oară într-o semifinală de Grand Slam după un an

L'Equipe a remarcat acelaşi moment cheie al duelului dintre Simona Halep şi Shuai Zhang.

"Simona a fost scuturată bine în startul partidei, iar chinezoaica va regreta cele 4 mingi de dublu break, cu care ar fi putut face 5-1 în primul set. Românca s-a mobilizat şi a întors partida după un game pe serviciul ei care a durat 10 minute.

După ce i-a trecut glonţul pe la ureche, Halep a revenit pe şine şi s-a dezlănţuit. A fost parcă un semn că Zhang a comis o dublă greşeală. Erorile au continuat şi în tie break, iar Shuai Zhang a fost forţată să admire o magnifică lovitură câştigătoare care a încheiat primul set în 58 de minute.

Halep a preluat controlul în setul al doilea şi s-a distanţat implacabil. Shuai Zhang a acuzat şocul şi a cedat complet, în timp ce Simona Halep a ridicat din nou braţele victorioasă," au scris ziariştii francezi. .

Simona Halep a avut şi statisticile de partea ei

Halep, campioană la Roland Garros în 2018, realizează astfel cel mai bun rezultate la turneele de Mare Şlem din acest an, după optimi la Australian Open şi sferturi la Roland Garros.

Fiecare jucătoare a reuşit un as, Halep a avut o dublă greşeală, iar Zhang două, românca a servit mai bine, având 72% puncte cu primul serviciu (faţă de 67% chinezoaica) şi 44% cu al doilea (41%). Halep a fost superioară la mingile la fileu (86%-50%), la mingile de break transformate (50%-20%). Zhang a avut mai multe mingi direct câştigătoare (22-16), dar şi mai multe erori neforţate (29-13).

Halep, care anul trecut s-a oprit în turul al treilea la Wimbledon, şi-a asigurat un cec de 588.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.