Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A venit ziua cea mare! Fondatorul unui mare trust de presă află dacă iese din închisoare

scapare din inchisoare

Comisia de liberare condiționată a penitenciarului Rahova decide vineri dacă Dan Voiculescu îndeplinește condițiile pentru a ieși din închisoare, au confirmat pentru HotNews.ro surse din sistemul penitenciar.

"Cel mai probabil comisia va recomanda liberarea, dar se va merge în instantă, cea care va decide în final dacă Voiculescu iese sau nu", au explicat sursele citate.

VIDEO - Klaus Iohannis REFUZĂ Curtea Constituțională

Din pedeapsa de 10 de ani de închisoare (3654 zile), Voiculescu a executat efectiv până la data la care ar intra in comisia de eliberare condiționată 841 de zile. Fondatorul trustului Intact, în varstă de 70 de ani, beneficiaza de prevederile Capitolului V, sectiunea a 6-a, art. 100 din Noul Cod Penal, cu privire la condițiile eliberării condiționate.

"In cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea conditionata, dupa executarea efectiva a jumatate din durata pedepsei, in cazul inchisorii ce nu depaseste 10 ani, sau acel putin doua treimi din durata pedepsei, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, daca sunt indeplinite conditiile prevazute in alin. (1) lit. b)-d).", se arata in alin. 2 din art. 100 al Noul Cod Penal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.