Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A. Zegrean, după ce CCR a amânat decizia privind impozitarea pensiilor speciale: 'Asta e garanția că judecătorul are independență față de cel care l-a numit'

B1.ro
augustin zegrean

Curtea Constituțională a amânat luarea unei decizii pe sezisările depuse de Avocatul Poporului și  de Înalta Curte de Casație și Justiție privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Dezbaterea va fi reluată pe 30 septembrie, timp în care instituțiile ai căror angajați beneficiază de astfel de pensii trebuie să vină cu propriile puncte de vedere.

CCR tranșează 'războiul' dintre Senat și ÎCCJ! Cum arată ordinea de zi a judecătorilor constituționali

Întrebat dacă judecătorii constituționali se află într-un soi de conflict de interese, dat fiind că vor trebui să se pronunțe privind impozitarea pensiilor speciale de care chiar unii dintre ei beneficiază, Augustin Zegrean, fost președinte CCR, a declarat pentru B1 TV: „Păi, cine să judece altcineva? La noi nu poți fi la Curte decât o dată, deci dacă vrei să fii independent față de cel care te-a numit, poți s-o faci liniștit, că oricum nu te mai poate numi a doua oară. Asta e garanția că judecătorul are independență față de cel care l-a numit. Dacă el vrea să fie supus n-are decât, dar n-are ce căuta acolo”.

Întrebat dacă este întâmplare sau coincidență faptul că judecătorii au stabilit termenul pe 30 septembrie, cu trei zile după desfășurarea alegerilor locale, Zegrean a răspuns: „Niciodată nu se gândește așa la Curte. Ei trebuiau să fie deja în vacanță de la 1 iulie. N-au plecat, o să plece probabil la finele lunii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.