Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abandonată de România, Maia Sandu se aruncă în brațele Rusiei: Negociază un acces mai rapid la vaccinul Sputnik V

facebook.com
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, în timpul căreia a discutat despre situaţia epidemiologică şi despre un acces mai rapid la vaccinul rusesc Sputnik V, informează mass-media de peste Prut şi agenţia de presă TASS.

"Am accentuat din nou, ca şi în celelalte discuţii avute, că ne dorim să obţinem ajutor din partea Federaţiei Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populaţiei la vaccinuri anti-Covid-19, cu atât mai repede avem şansa să revenim la normalitate şi să salvăm vieţile celor dragi', a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Totodată, Maia Sandu a discutat cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, şi cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, despre intensificarea relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

"Avem multe subiecte pe agendă şi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetăţenilor moldoveni', a mai scris Maia Sandu.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite

Campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a demarat în Republica Moldova la începutul lui martie, când a ajuns primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, livrate gratuit prin intermediul platformei globale COVAX. Republica Moldova a devenit atunci prima ţară din Europa care a primit doze de vaccin prin acest mecanism. Anterior, România a trimis 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca la Chişinău.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, Republica Moldova ar avea nevoie de circa 4,8 milioane de doze pentru a imuniza aproximativ 70% din populaţie.

Citește și: Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie)

La ora actuală, Republica Moldova a autorizat mai multe vaccinuri, printre care serul rusesc Sputnik V. De asemenea, au fost demarate discuţii cu companiile americane Johnson&Johnson şi Pfizer.

La începutul lui februarie, situaţia epidemiologică din Republica Moldova s-a deteriorat. În acest context, republica a înăsprit restricţiile.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale din 2024: ‘De Ludovic Orban cred că nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică să fim contracandidații dânsului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.