Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abbas anunţă demisia guvernului palestinian în 24 de ore

ciseiordania

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat marţi, în faţa unui organ al partidului său, demisia guvernului palestinian în 24 de ore, au declarat pentru AFP mai mulţi înalţi responsabili participanţi la reuniune. 

"Guvernul palestinian va demisiona în următoarele 24 de ore", a declarat Abbas în faţa Consiliului revoluţionar al Fatah, partidul său, au afirmat, sub acoperirea anonimatului, mai mulţi participanţi la reuniunea de la Ramallah. 

Ehab Bseiso, purtătorul de cuvânt al guvernului de uniune palestinian, nu a confirmat această demisie. "Am avut o întâlnire (a guvernului) astăzi şi această chestiune nu a fost discutată", a declarat el pentru France Presse. 

Această demisie, dacă devine efectivă, va sancţiona divizarea mişcărilor palestiniene în ciuda reconcilierii proclamate în 2014 şi incapacitatea guvernului de uniune naţională constituit atunci de a-şi exercita autoritatea asupra Fâşiei Gaza. 

Din 2014, mişcarea islamistă Hamas nu a dat niciun semn real că doreşte să cedeze puterea luată cu forţa în Fâşia Gaza cu preţul aproape al unui război civil în 2007. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.