Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abbey Road este invadat de fanii formației Beatles, la 50 de ani de la lansarea albumului omonim

george martin the beatles

Abbey Road este cu mult mai circulat de fanii formației Beatles decât în mod uzual, cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de când a fost lansat albumul omonim, arată Smart Radio, care difuzează joi toate piesele de pe album de-a lungul zilei programând seara difuzarea integrală a albumului, anunță MEDIAFAX.

Mulțimea s-a adunat pe Abbey Road, faimoasa trecere de pietoni din Londra, pentru a aniversa 50 de ani de când membrii trupei Beatles au fost imortalizați traversând în șir indian. Imaginea a apărut pe coperta albumului Beatles.

Mark Kramer este un mare fan al formației Beatles. Este foarte obosit după un zbor de noapte din Florida până în Londra, dar se încarcă cu energie odată ajuns la cea mai renumită trecere de pietoni, aflată pe Abbey Road, Londra, notează CNN.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

În spatele dungilor albe de vopsea care marchează trecerea de pietoni de pe Abbey Road, un sit protejat din anul 2010 pentru importanța lui culturală și istorică, Kramer discută despre formație, devenind din ce în ce mai entuziast.

Kramer, în vârstă de 40 de ani, a ajuns acolo special pentru a sărbători cincizeci de ani de la lansarea albumului "Abbey Road", pe 26 septembrie 1969. Numit după strada pe care a fost înregistrat, albumul a stârnit, inițial, opinii contradictorii, dar a fost aplaudat de public, poziționându-se timp de 17 săptămâni pe primul loc în clasamentul din Marea Britanie. În doar șase săptămâni, 4 milioane de copii ale albumului au fost vândute.

Lansat pe 26 septembrie 1969, Abbey Road s-a dovedit a fi ultimul album pe care formația l-a înregistrat împreună, John Lenon părăsind trupa în anul 1970.

Pentru a marca ocazia specială, o ediție aniversară "Abbey Road" va fi relansată vineri. Produs de Giles Martin, al cărui tată, George, a fost producător și prieten cu formația, albumul va conține și materiale adiționale.

"Cred că ei au simțit că lucrurile se schimbau. Cred că au căutat o scăpare și au devenit mai individualiști. Oamenii creativi simt nevoia să se exprime, iar ei voiau lucruri diferite", a declarat Giles Martin pentru CNN.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

După o jumătate de secol, "Abbey Road" continuă să atragă turiști în locul care poartă numele albumului. Turiști din Filipine, Puerto Rico, Italia și din Statele Unite ale Americii au înconjurat celebra trecere de pietoni, imortalizată pe coperta albumului omonim. Cei mai mulți traversează prin locul celebru, încercând să recreeze imaginea de pe coperta albumului, și realizează că șoferii nu sunt încântați să aștepte.

Cu toate acestea, fotografia celebră în care cei patru cântăreți sunt surprinși trecând strada, ar fi putut să nu existe, albumul trebuind să se intituleze "Everest", după o marcă de țigări.

Fotograful scoțian Iain Macmillan, prieten cu John Lennon, a realizat imaginea pentru coperta albumului.

"Mi-am dorit mereu să merg pe trecerea de pietoni, precum un milion de alți turiști. Sunt un mare fan Beatles. Dețin toate albumele lor. ", le-a spus Kramer, un inginer din Orlando, celor de la CNN.

Totodată, acesta a glumit spunând că, din anul 1969, copacii "au crescut puțin" și că nu poate vedea un Volkswagen Beetle, mașina din fundalul fotografiei de pe album.

"Nu sunt un fan Beatles, dar trebuie să recunosc importanța lor în istoria muzicii. Este frumos să văd oameni venind aici de parcă ar fi un pelerinaj", a declarat Tito Maffeo, un turist din Italia, în vârstă de 26 de ani.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. În 2008, grupul Beatles a fost plasat în fruntea clasamentului dedicat de revista Billboard celor mai de succes artițti din toate timpurile. Beatles deține recordul celor mai multe piese ajunse pe prima poziție a clasamentului Hot 100, cu 20 de melodii. Trupa a primit șapte premii Grammy Awards și un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1970, cu filmul ”Let It Be”. Membrii trupei au fost incluși și în selecția revistei Time cu cele mai influente 100 de personalități din secolul XX.

Piesele trupei The Beatles se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.