Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 7 ani de căutări, Franța anunță că l-a executat pe unul dintre cei mai căutați teroriști, liderul al Qaeda din nordul Africii,

Abdelmalek Droukdel

Liderul al Qaeda din nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, a fost ucis într-o operaţiune a forţelor franceze, a anunţat vineri ministrul Apărării, Florence Parly, conform Reuters.

Franţa a anunţat vineri că forţele sale militare l-au ucis pe liderul organizaţiei al Qaeda din Nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, în timpul unei operaţiunii derulate în nordul Republicii Mali.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Liderul islamist era căutat de mai mult de şapte ani, scrie news.ro.

”În 3 iunie, forţele armatei franceze, cu sprijinul partenerilor locali, l-au ucis pe emirul al Qaeda în Magrebul Islamic, Abdelmalek Droukdel, şi mai mulţi dintre colaboratorii săi apropiaţi, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în nordul Republicii Mali”, a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Franţa, Florence Parly.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Droukdel era printre cei mai experimentaţi militanţi din Nordul Africii şi unul dintre cei care au participat la preluarea zonei de nord a Republicii Mali de către militanţii islamişti. Intervenţia militară franceză din 2013 i-a îndepărtat, ajutând forţele din Mali să îşi recucerească teritoriul.

Droukdel a luptat în Afganistan şi îl avea ca model pe fostul liderl al-Qaeda din Irak, Abu Musab al-Zarqawi.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

În 2012, Abdelmalek Droukdel a fost condamnat la moarte de un tribunal algerian, fiind acuzat de crimă, apartenenţă la o organizaţie teroristă şi atacuri în care a folosit explozivi.

Acuzaţiile au fost formulate ca urmare a trei atacuri cu bombă organizate în Alger în aprilie 2007 şi soldate cu moartea de 22 de persoane şi cu rănirea altor 200.

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.