Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aberație administrativă: Drumul spre peștera lui Zamolxe, 'interzis' la modernizare

libertatea.ro
pestera polovragi

Primarul din Polovragi spune că a ajuns la capătul răbdării pentru că încearcă de șapte ani să preia în administrare drumul forestier care duce către cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj: peștera lui Zamolxe.

„Ne rotim de cel puțin șapte ani de zile în jurul cozii ca să preluăm acest drum“, a spus primarul, Gheorghe Epure, citat de Adevărul.

Edilul spune că în acest fel au fost pierdute multe oportunități de moderniza drumul din fonduri euroopene. „Avem un un protocol încheiat cu Direcția Silvică Gorj și Ocolul Silvic Polovragi și noi întreținem acest tronson de drum cu plombări. Au fost multe oportunități de finanțare, dar pentru că nu este drumul nostru nu am putut să atragem fondurile necesare“, a explicat primarul.

Unde este problema?

Peștera Polovragi este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj. Încasările pe care primăria le-a colectat din biletele de intrare în peșteră s-au ridicat la 1.000.000 de lei, în condițiile în care veniturile totale proprii din bugetul local se ridică la 3.000.000 de lei.

Dar conducerea Primăriei Polovragi s-a izbit de birocrația de la Romsilva de la care vrea să preia în administrare o porțiune de drum forestier, în lungime de patru kilometri, pentru a-l moderniza.

Acest drum străbate Cheile Oltețului și face legătura cu peștera Polovragi, cunoscută și sub denumirea de Peștera lui Zamolxe, și sat de vacanță.

„Este drum forestier și încă nu am reușit să-l preluăm. Există un impediment, deși Direcția Silvică Gorj și Romsilva au manifestat deschidere. Este nevoie de o `ridicare topo`, o intabulare a acestui tronson de drum pe care dorim să îl preluăm, însă nu s-au alocat fonduri în acest sens de la Romsilva și Direcția Silvică, pentru a se putea realiza această etapă. Este ultimul pas pe care îl avem de făcut“, a spus primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.