Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum începe să se vadă amploarea dezastrului: ucrainenii au primit datele din infernul de la Mariupol

spital ucraina mariupol

Autorităţile ucrainene au primit deja 47.039 de sesizări de la localnici din Mariupol privind proprietățile distruse în urma agresiunii armate a Federaţiei Ruse. Datele respective, obţinute prin intermediul aplicaţiei mobile "Dia", au fost prezentate de deputatul ucrainean Olena Şuliak, șefa partidului Slujitorul Poporului, care s-a întâlnit cu Vadim Boicenko, primarul Mariupolului, oraş aflat sub ocupaţie rusă.

"Pe baza informațiilor furnizate, suprafața totală distrusă în oraș este de 2.926.909 de metri pătrați. Din păcate, înțelegem că cifrele nu sunt definitive, suprafaţa distrusă fiind de multe ori mai mare" - a declarat Şuliak. Aceasta a dat asigurări că se lucrează la pregătirea unui proiect de lege privind despăgubirea oamenilor cărora le-au fost distruse sau avariate locuințele.

"Datorită muncii noastre comune, vedem mecanisme de despăgubire eficiente. În viitorul apropiat, Parlamentul va examina acest proiect de lege și vom trece de la teorie la acțiune. Mariupolul ucrainean își va reveni cu siguranță. În viitor, va fi din nou confortabil și în siguranță. Lucrăm la asta la toate nivelurile" - a conchis politicianul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.