Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ABSENTEISMUL funcționarilor publici din Italia se PEDEPSEȘTE. Ce a fost nevoit să facă un primar

thethrivingsmallbusiness.com
absenteism

Primarul unui orăşel de lângă Napoli a fost nevoit să închidă cele mai multe birouri municipale după ce poliţia a arestat 23 de funcţionari din cadrul personalului său marţi, în urma ultimelor dezvăluiri privind absenteismul în sectorul public din Italia, relatează Reuters, citat de Agerpres

Poliţia a arestat aproximativ jumătate dintre toţi angajaţii primăriei din Boscotrecase după o anchetă de o săptămână care a scos la iveală 200 de cazuri de absenteism implicând 30 de persoane.

PERCHEZIȚII de amploare: MASCAȚII au luat cu asalt 40 de locații în această dimineață


Personalul a fost filmat la aparatele de pontaj şi apoi plecând să-şi rezolve treburile personale sau folosind mai multe carduri magnetice pentru a înregistra intrarea unui coleg absent, în scene care au devenit familiare după numeroase scandaluri similare, notează Reuters. 

O înregistrare video a poliţiei arată cum un singur bărbat încearcă să acopere o cameră de supraveghere şi apoi îşi pune pe cap o cutie de carton pentru a-şi ascunde identitatea înainte de a folosi două carduri pentru a înregistra ora de venire la serviciu.

Alegeri SUA: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump / Sondaj


"Va trebui probabil să închid primăria", a declarat Pietro Carotenuto, ales cu doar o lună în urmă ca primar al oraşului de 11.000 de persoane, pentru Sky Italia. 

El a adăugat că patru mari departamente ale primăriei au fost închise marţi din cauza lipsei de personal. Printre cei arestaţi, acuzaţi de fraudă contra statului, se numără şeful poliţiei rutiere locale şi şeful departamentului de contabilitate al oraşului. 

Angajaţii, fără să pară impresionaţi de un anunţ recent al guvernului privind combaterea absenteismului, au fost suspendaţi pentru şase până la 12 luni şi riscă eventuala concediere, mai notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.