Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abuz reparat după două luni: Primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, un om al străzii cu probleme psihice, iese din închisoare

justitie crime scene

Primul român judecat şi condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, buzoianul Matei Strugurel, iese din închisoare la două luni de la condamnarea aberantă, după ce Judecătoria Buzău a admis redeschiderea dosarului și desființarea sentinței de condamnare la un an de inchisoare. Bărbatul se află încă în Penitenciarul Focșani, urmând să fie eliberat chiar dacă hotărârea e cu drept de apel.

  • Solutia pe scurt: În temeiul art. 466 Cod proc.pen. şi art. 469 alin. (3) şi (5) Cod proc. pen., admite cererea de redeschidere a procesului penal formulată de petentul condamnat MATEI STRUGUREL, în prezent încarcerat în Penitenciarul Focşani, în executarea pedepsei de 1 an închisoare la care a fost condamnat prin Sentinţa penală nr. 1034/10.12.2020, pronunţată în dosarul nr. 6382/200/2020 al Judecătoriei Buzău, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 878 din data de 28.07.2021 a Curţii de Apel Ploie?ti, Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău. În temeiul art. 469 alin. (7) Cod proc. pen. constată desfiinţată de drept Sentinţa penală nr. 1034/10.12.2020, pronunţată în dosarul nr. 6382/200/2020 al Judecătoriei Buzău, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 878 din data de 28.07.2021 a Curţii de Apel Ploie?ti şi va dispune anularea MEPI nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău ?i a tuturor formelor de executare emise în baza sentin?ei anterior men?ionate. Dispune punerea în libertate a petentului condamnat MATEI STRUGUREL de sub puterea MEPI nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău. Executorie. Cu drept de apel odată cu fondul. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 07.10.2021.

„Eliberarea lui este rodul muncii depuse în ultimele luni de către Centrul de Resurse Juridice, care s-a luptat pentru drepturile lui atunci cand justiția română i le-a neglijat, apoi încălcat”, a scris joi pe Facebook Ionuț Iordăchescu.

Matei Strugurel, în vârstă de 37 de ani, din comuna Grebănu, judeţul Buzău a fost internat în luna aprilie 2020 într-un modul izolator al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău pentru că tuşea puternic. Tânărul nu a aşteptat rezultatul testului şi a părăsit containerul fiind prins, judecat şi condamnat de instanţa de fond pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ulterior s-a dovedit că Matei Strugurel nu era infectat cu virusul SARS-CoV-2 ci suferea de TBC.

Matei Strugurel a fost vreme de mai mulţi ani rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat, instituţie aflată în prezent în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău în care persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.