Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abuzuri pe banda rulanta la scolile Lumina?/ Reacție promptă

copil abuzat

Cunoscute ca unele dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant privat din Romania, prin prisma premiilor pe care elevii care invata aici le castiga la olimpiade internationale, scolile Lumina atrag in fiecare an parinti dornici sa isi educe copiii la standarde similare cu cele din strainatate, stiut fiind faptul ca o educatie de calitate reprezinta un atu pentru orice tanar.

A venit frigul mai devreme! Ce ne sfătuiesc medicii

In ciuda publicitatii de care are parte si a sumelor deloc mici percepute ca taxa de scolarizare, potrivit unor relatari din interior, situatia „in teren” nu este deloc roz, iar cand vine momentul in care conducerea scolii trebuie sa aleaga intre a proteja un elev de un profesor abuziv, siguranta si confortul fizic si psihic al copiilor nici nu intra in calculele acestora, singurul gand fiind acela de a tine imaginea institutiei cat mai ferita de orice i-ar putea pata reputatia. Acesta este si cazul unei eleve din ciclul primar, eleva la scoala Spectrum din cadrul grupului Lumina, molestata sexual de catre profesorul de educatie fizica, in cazul careia conducerea scolii, instiintata asupra abuzurilor acestuia, a ales nu numai sa nu ii anunte familia, dar si sa ingreuneze accesul organelor legii in unitatea de invatamant.

In data de 23 martie 2018, eleva de 9 ani a fost ademenita de profesorul de sport in depozitul de rechizite al scolii, sub pretextul de a lua dulciuri pentru colegi, unde a fost dezbracata si atinsa in locurile intime. Responsabilii din conducerea scolii au incercat sa ascunda incidentul atat fata de organele legii, carora au refuzat sa le puna la dispozitie inregistrarile din ziua respectiva, sustinand ca au fost suprascrise, cat si fata de parintii elevei, pe care nu numai ca nu i-au instiintat in legatura cu cele intamplate, ba chiar au interzis altor cadre didactice, care au aflat cele intamplate sa ia legatura cu acestia.  Ulterior, parintilor elevei le-a fost interzis accesul in incinta scolii, acestia fiind nevoiti sa apeleze la Serviciul de Urgenta 112.

Care este valoarea normală a PULSULUI. Cum variază aceasta în funcție de vârstă

Eforturile celor din conducerea institutiei de invatamant de a ascunde cele intamplate s-au intensificat in perioada urmatoare, in ciuda faptului ca profesorul de sport a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuala si plasat sub arest la domiciliu.

Aceleasi surse povestesc ca o intamplare similara, a carei protagonista a fost o alta eleva tot din ciclul primar, a fost pana la urma musamalizata de conducerea scolii Spectrum, parintii acesteia ar fi fost convinsi sa-si retraga plangerea penala inaintata impotriva profesorului de sport.

Replica Școlii SPECTRUM:

”SCOALA SPECTRUM are in continuare aceeasi pozitie oficiala exprimata la momentul incidentului.Mentionam ca am colaborat cu institutiile abilitate,am oferit toate informatiile solicitate,cazul fiind in prezent in justitie.

Conform legislatiei in vigoare, raporturile de colaborare ale profesorului cu Scoala Spectrum sunt suspendate.”, a transmis într-un punct de vedere oficial conducerea Școlii Spectrum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.