Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune militară uriașă în Irak: Mii de luptători au declanșat ofensiva împotriva Statului Islamic

irak-iran-ashraf

Mii de membri ai forţelor de securitate irakiene au lansat marţi o vastă ofensivă menită să recucerească zone situate la nord de Bagdad din mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au anunţat responsabili irakieni, informează AFP.

Operaţiunea, la care iau parte forţele de contraterorism, soldaţi, poliţişti şi grupări paramilitare aliate, este susţinută de aviaţia irakiană şi cea a coaliţiei internaţionale conduse de SUA, a precizat Comandamentul comun al operaţiunilor.

Citește și: Tatuajele și piercingurile în zona intimă, tot mai căutate de românce / FOTO 18+

Potrivit unui colonel al armatei irakiene, peste 7.000 de membri ai personalului de securitate vor participa la operaţiune, care vizează recucerirea unor zone situate la vest de oraşul Samarra.

Zonele ţintite, care potrivit colonelului se întind din Samarra până în oraşul Bad'ji, la 130 de km mai la nord, formează o axă strategică ce leagă teritoriile controlate de SI în jurul oraşului Mossul, principalul bastion jihadist din Irak, de regiuni situate mai în sud.

Citește și: Ea e românca obsedată de Leonardo DiCaprio: Actorul a obținut ordin de restricție împotriva ei

Gruparea SI a desfăşurat în iunie 2014 o ofensivă fulgerătoare, care i-a permis să cucerească vaste bucăţi din teritoriul irakian, la nord şi vest de Bagdad, însă a suferit mai multe înfrângeri militare în 2015 în faţa forţelor de securitate irakiene, susţinute de lovituri ale coaliţiei internaţionale.

În decembrie anul trecut, forţele irakiene au recucerit inclusiv oraşul Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar, iar acum se concentrează pe teritoriile din nordul ţării, transmite agerpres.ro

Citește și: Comisia Europeană NENOROCEȘTE România: A oprit finanțările POSDRU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.