Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia Americană de Pediatrie a elaborat un ghid cu recomandări pentru instituţiile de învăţământ: 'Clase cu puțini elevi, fără jocuri comune în recreații'

scoli

Academia Americană pentru Pediatrie a elaborat un ghid cu recomandări pentru instituţiile de învăţământ de peste Ocean. Cuvintele cheie – distanţare socială la orice pas, scrie cnn.com.

Testul temperaturii va fi primul extemporal pe care elevii îl vor avea de trecut zilnic. În fiecare dimineaţă, părinţii sau reprezentanţii şcolii trebuie să verifice temperatura elevilor. Se recomandă chiar testarea periodică pentru coronavirus, potrivit mediafax.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

În ceea ce priveşte măsurile de igienă, copii vor fi rugaţi să se spele pe mâini înainte de a intra la ore, înainte de a lua masa de prânz şi după fiecare oră. De asemenea, şcolile vor trebui dezinfectate temeinic în fiecare seară.

Defăşurarea orelor nu va mai fi nici ea la fel. O clasă trebuie să aibă un număr mai mic de elevi. Orele nu pot începe în acelaşi timp pentru clase diferite, copii nu mai pot fi mutaţi dintr-o bancă în alta şi, pe cât posibil, trebuie să rămână în aceeaşi clasă. Ceea ce îneamnă că orele în laboratoarele de chimie sau fizică, de exemplu, vor fi limitate. Bibliotecile vor trebui şi ele să devină un spaţiu virtual, iar sălile de lectură ar putea fi închise.

Recreaţiile în care elevii se jucau împreună ar putea deveni şi ele istorie. Specialiştii americani propun ca pauzele să fie programate la intervale diferite, pentru a limita numărul de elevi care se adună în curtea şcolii. Este propusă chiar desfiinţarea locurilor de recreere comună, prânzul se va lua în sala de clasă sau la cantină, dacă se poate asigura distanţarea socială.

Citește și: UE pune STOP HAOSULUI și anunță că pregătește reglementări comune și ALOCĂRI COLOSALE pentru turismul de după pandemie

Pentru desfăşurarea orelor de sport, este recomandată limitarea disciplinelor sportive care presupun un contact fizic direct între elevi. Dezinfectarea aparatelor de pe terenul sau din sala de sport ar trebui să fie făcută după fiecare oră cu o clasă.

„Noul normal” ar putea însemna şi combinarea învăţământului online cu cel în sala de clasă, în cazul în care unii dintre elevi ajung în carantină sau dacă unii părinţi se tem să îşi trimită copilul la şcoală.

În şcoli şi campusuri trebuie să fie amenajată o cameră de izolare, unde pot sta să îşi aştepte părinţii, în cazul în care manifestă simptome ce pot indica o infecţie.

Citește și: Ședință cu scântei la Camera Deputaților: Iohannis a dat direcția, PNL a început războiul cu UDMR

În ceea ce priveşte purtarea măştii, specialiştii americani spun că, dacă măsura s-ar putea dovedi eficientă în ceea ce îi priveşte pe elevii din ciclul gimnazial, pe liceeni şi studenţi, în şcoli primare şi grădiniţe, învăţătorii şi educatorii vor fi cei care vor purta mască.

Elevii vor duce şi dorul serbărilor şi al taberelor, pentru că nici astfel de manifetări nu sunt recomandare în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.