DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Academia Română lansează un volum despre pandemie: 'Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi'

europafm.ro
carte

Volumul „Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi” va fi lansat luni de Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române, sub coordonarea Secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie. Evenimentul va avea loc în parcul Academiei Române, începând cu ora 11:00, arată News.ro.

Vor lua cuvântul acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, în calitate de coordonator la volumului, prof.univ. Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Române, dr. Luminiţa Chivu, director general al Institului Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu“, dr. Tudorel Andrei, preşedinte al Institutului Naţional de Statistică, dr. Simona Moagăr-Poladian, director al Institului de Economie Mondială, şi prof. univ. Valeriu Ioan-Franc, membru corespondent al Academiei Române.

Volumul reuneşte contribuţiile a peste 80 de cercetători din institutele de ştiinţe economice din structura Academiei Române cu privire la provocările declanşate în mediul economic românesc de criza sanitară produsă de pandemia de Covid-19.

Acestea sunt concretizate în 16 studii care expun rezultatele cercetărilor efectuate în a doua parte a anului 2020 şi care sunt o continuare şi o completare a cercetărilor realizate imediat după anunţarea pandemiei, puse atunci la dispoziţia autorităţilor şi a tuturor mediilor interesate, fiind în permanenţă operative pe site-ul oficial al Academiei Române.

Lucrarea „Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi“ este structurată în trei părţi: Abordări generale; România în confruntare cu pandemia Covid-19. Abordări macroeconomice; şi România în confruntare cu pandemia Covid-19. Abordări sectoriale.

Acestea sunt urmate de o postfaţă care doreşte să evidenţieze câte şi care au fost lecţiile economice aduse de pandemia anului 2020, care este gradul de asimilare a acestor învăţăminte şi cum pot ele servi pentru a opri sau a evita posibile evoluţii ale pandemiei şi consecinţele sale nefaste.

Apariţia acestui nou volum confirmă, o dată în plus, poziţionarea Academiei Române în abordarea, organizarea şi efectuarea de studii integrate, inter şi pluridisciplinare, consacrate celor mai acute cerinţe ale realităţilor cu care se confruntă România.

„Prin lucrarea de faţă, la care şi-au adus contribuţia economişti, statisticieni, sociologi, Academia Română participă la eforturile întregii societăţi româneşti, în slujba căreia se află, prin statutul său, de mai bine de un secol şi jumătate, punând la dispoziţia cititorilor şi a factorilor de decizie viziunea sa nepartizană şi, pe cât de obiectivă posibil, privind aspectele particulare ale impactului economic al pandemiei Covid-19 asupra României şi a măsurilor de întreprins. Ideile noastre sunt supuse dezbaterii publice şi, deci, deschise oricăror sugestii, care pot corecta, completa şi argumenta capacitatea operaţională şi trasformaţională“, a transmis Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române.

El a precizat că opiniile cuprinse în lucrare nu reprezintă poziţii oficiale ale Academiei Române, ideile exprimate şi concluziile lansate fiind responsabilitatea exclusivă a autorilor studiilor respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.