Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia Română lansează volumul bilingv 'Tetralog poetic greco-român', de Ziua Mondială a Limbii Elene

grecia

Academia Română împreună cu Ambasada Republicii Elene la București va lansa miercuri, de Ziua Mondială a Limbii Elene, volumul bilingv „Tetralog poetic greco-român”. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 10:00.

În deschiderea vor lua cuvântul academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, ES Sofia Grammata, ambasadoarea Republicii Elene în România, și deputatul Dragoș Zisopol, președintele Uniunii Elene din România.

Apărut la București, volumul „Tetralog poetic greco-român” cuprinde selecții din opera a doi poeți români contemporani Ana Blandiana și Ion Pop, membri ai Academiei Române, și a doi poeți greci Spyros Kokkinakis și Antonis Fostieris, scrie basilica.ro.

Lucrarea își propune să promoveze literatura contemporană din cele două țări și să contribuie la dezvoltarea relațiilor de colaborare culturală.

Prefața lucrării a fost scrisă de academicianul Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române. Prezentarea volumului va fi făcută de prof. Tudor Dinu, de la Secția de Studii Neoelene a Facultății de Limbi Străine, Universitatea din București, și de cele două traducătoare, Elena Lazăr și Edith-Adriana Uncu.

În cadrul evenimentului cei patru poeți vor adresa un cuvânt de salut și vor citi din opera lor, alături de traducători.

Sărbătorită anual la data de 9 ianuarie, Ziua Limbii Elene a fost adoptată în România prin Legea nr. 204/2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.