Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accesul aparţinătorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi permis de două ori pe săptămână

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca salon

Accesul aparţinătorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va fi permis de două ori pe săptămână, începând din 13 aprilie, în zilele de sâmbătă şi miercuri, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mihaela Ţicleanu.

Potrivit acesteia, vor fi permise vizitele unui membru al familiei/aparţinătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri şi sâmbătă, în intervalul orar 15,00 - 17,00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute.

"Ţinând cont de faptul că, în ciuda încetării stării de alertă, pandemia de COVID-19 nu a fost eradicată, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis aplicarea unor noi reguli privind vizitarea anumitor categorii de pacienţi internaţi în spital, în conformitate cu prevederile legale. În acest sens, sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparţinătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri şi sâmbătă, în intervalul orar 15,00 - 17,00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute. Miercuri, 13 aprilie, va fi prima zi în care va fi permisă vizitarea pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Facem precizarea că un singur aparţinător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi", a spus Mihaela Ţicleanu.

Ea a adăugat că vizitatorii vor primi echipament standard de protecţie (mască de protecţie, halat şi botoşi de unică folosinţă) şi vor trebui să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariţiei şi transmiterii infecţiilor asociate activităţii medicale (dezinfectarea mâinilor îniante şi după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalţi bolnavi, să se aşeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziţiei paturilor, conform Agerpres.

De asemenea, la nivelul Secţiei Pediatrie se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoţit.

"Vizitarea pacienţilor critici COVID şi non-COVID, internaţi în secţiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiţii: aparţinătorul face o cerere scrisă către conducerea unităţii medicale, cerere care va fi aprobată şi de medicul curant/medicul şef de secţie şi de conducerea unităţii. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele şi prenumele solicitantului, date de contact - număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele şi prenumele pacientului şi secţia unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun. Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita şi să părăsească incinta spitalului, în situaţii de urgenţă medicală, precum şi în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre şi îngrijiri medicale", a mai precizat Mihaela Ţicleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.