Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident aviatic în Rusia: Eroare umană sau deficienţă tehnică, pistele privilegiate de ancheta

telegraph.co.uk
vladimir putin

Comisia care investighează accidentul de avion soldat cu 62 de morţi, sâmbătă dimineaţă, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, a anunţat că o eroare umană sau o deficienţă tehnică sunt considerate în prezent cauzele cele mai probabile ale prăbuşirii aparatului de zbor al flydubai, relatează Reuters, citând agenţiile de presă ruse. 

"În prezent, analizăm două ipoteze principale pentru accidentul de avion de la Rostov-pe-Don: eroare de pilotaj în legătură cu condiţii de vreme nefavorabilă sau o eroare tehnică", a declarat o reprezentantă a comisiei de anchetă, Oksana Kovrijnaia, citată de Interfax. 

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane. 

"Potrivit primelor informaţii, la bord se aflau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Toţi au murit", a precizat comisia rusă de anchetă într-un comunicat. 

Avionul s-a prăbuşit la ora Moscovei 03.50 (00.50 GMT), la "o a doua tentativă de aterizare din cauza condiţiilor meteorologice proaste", a anunţat la rândul său Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis sâmbătă condoleanţe familiilor celor decedaţi şi a afirmat că în prezent asistenţa acordată acestora reprezintă o prioritate, relatează agenţiile ruse de ştiri, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

"Şeful statului a declarat că acum prioritatea este asistenţa acordată familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa", a declarat Peskov. 

Potrivit unui comunicat al companiei low-cost flydubai, dintre cei 55 de pasageri 44 erau cetăţeni ruşi, opt ucraineni, doi indieni şi un uzbec. Dintre pasageri, 33 erau femei, 18 bărbaţi şi patru copii.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.