Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident feroviar la Hunedoara: cinci vagoane încărcate cu 100 de tone de huilă au deraiat

ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara

O garnitură de tren mărfar formată din cinci vagoane încărcate cu 100 de tone de huilă extrasă de la Mina Lonea a deraiat marţi seara de pe linia de cale ferată uzinală care face legătura între această exploatare minieră şi un punct de încărcare a cărbunelui de la Mina Petrila, în Valea Jiului, informează Agerpres.

În urma deraierii, locomotiva şi patru vagoane cu cărbune s-au răsturnat, mecanicul şi ajutorul său reuşind să se salveze fără să păţească nimic.

Incidentul a avut loc pe o linie uzinală îngustă care trece pe la marginea oraşului Petrila.

"Avem o anchetă în desfăşurare. Ne bucurăm că nu sunt victime. (...) În locomotivă erau doar mecanicul şi ajutorul său. Nu au avut probleme. Când am vorbit cu ei, aseară, erau doar marcaţi de situaţia respectivă. Deoarece erau foarte emoţionaţi, vom discuta astăzi cu ei", a declarat miercuri directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane.

Cauzele incidentului vor fi analizate în cadrul unei anchete interne, în acest fel urmând să fie stabilite şi împrejurările care au dus la deraierea mărfarului, în condiţiile în care calea ferată aparţine de CEH.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"Calea ferată nu are probleme în zonă. Trenul a deraiat, probabil că era mâzgă pe linie. Asta bănuim", a adăugat Dioane.

În cursul zilei de miercuri se va trece la evaluarea pagubelor şi la efectuarea reparaţiilor necesare, urmând ca de joi activitatea de transport a cărbunelui să fie reluată cu o locomotivă de rezervă.

(foto: arhivă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.