Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident între un autobuz și o furgonetă în Africa de Sud: 20 de persoane au murit și peste 60 de răniţi

citizen.co.za
accident africa de sud

Douăzeci de persoane au murit şi alte circa 60 au fost rănite în Africa de Sud, din cauza unei coliziuni dintre un autobuz şi o furgonetă blindată, a anunţat marţi Departamentul pentru Transporturi din provincia Limpopo (nord), informează AFP şi Reuters.

"Douăzeci de persoane au fost ucise în mod tragic într-un accident, după ce o furgonetă pentru transport de numerar a pierdut controlul şi a intrat în coliziune frontală cu un autobuz ce venea din sens opus", a precizat Departamentul pentru Transporturi într-un comunicat.

Accidentul s-a produs luni, în jurul orelor 15:00 GMT, pe drumul naţional din Limpopo, provincie situată în extremul nord al ţării, la frontiera cu Zimbabwe.

Circa 60 de persoane au fost rănite, dintre care zece grav. Ele au fost transportate la spital, informează Agerpres.

O echipă de scafandri ai poliţiei desfăşoară în prezent căutări într-un râu situat mai jos de drum, pentru a găsi "persoane ce ar fi putut fi duse" de ape.

Cauza violentului accident nu a fost încă determinată, însă "regiunea a fost lovită de ploi abundente", a precizat purtătoarea de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi, Tidimalo Chuene.

Africa de Sud este lovită de mai multe zile de ploi ce au cauzat inundaţii în mai multe provincii. Cel puţin şapte persoane au murit şi mai multe au fost date dispărute. Guvernul sud-african a declarat stare de catastrofă naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.