Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentele în care au fost implicate biciclete au atins un nivel record în Japonia. Măsurile luate de poliție

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist

Procentul deţinut de accidentele asociate bicicletelor din totalul accidentelor de trafic înregistrate în Japonia a atins nivelul record de 23,3% în 2022, a anunţat joi Agenţia Naţională de Poliţie (NPA) din această ţară asiatică, informează Xinhua.

Acest procent reprezintă o creştere cu 3,4 puncte procentuale în raport cu 2018, în timp ce procentul accidentelor de automobil a scăzut cu 2,2 puncte procentuale şi cel al accidentelor în care au fost implicate motociclete a crescut cu 0,4%, potrivit datelor publicate de NPA.

În timpul unei campanii privind siguranţa în trafic ce va fi lansată luna viitoare, NPA intenţionează să îi îndemne pe ciclişti să poarte căşti de protecţie şi să respecte regulile rutiere, în condiţiile în care numărul elevilor de şcoală primară, gimnaziu şi liceu care au fost implicaţi în accidente fatale sau soldate cu rănirea unor persoane în timp ce se deplasau pe bicicletă a înregistrat o tendinţă de creştere între lunile aprilie şi iunie ale anului trecut, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate de NPA pentru intervalul 2018-2022, numărul accidentelor de bicicletă, fatale sau cu persoane rănite, în care au fost implicaţi elevi de şcoală generală, gimnaziu şi liceu a început să crească de fiecare dată din luna aprilie. Anul trecut, cel mai mare număr al unor astfel de accidente a fost înregistrat în luna iunie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.