Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentul de la 2 Mai| Ministrul Justiției a trimis Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad pascu diicot

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță, miercuri, că a dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă pentru a verifica incidentele de la procesul lui Vlad Pascu.

„Atunci când a fost la Judecătoria Mangalia, au fost anumite incidente care au generat discuții în spațiul public la adresa polițiștilor de penitenciar. Am discutat cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, ieri, ANP a și comunicat public poziția sa, și anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligați să le respecte, printre care principiul ca atunci când deținuții sunt mutați dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceștia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuși cât mai mult privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, spune Alina Gorghiu.,  conform Mediafax.

Ea anunță că a trimis Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă.

„Fiind însă un caz mediatizat și extrem de sensibil și un caz extrem de important cum se va soluționa pentru societate și pentru sănătatea noastră a tuturor, și pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiției, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă, repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie.

Consider, ca ministru, că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că, din informațiile pe care le-am primit, în această perioadă directorul penitenciarului se află în concediu și conducerea interimară a fost asigurată de altă persoană. Vă asigur pe toți că voi fi foarte atentă și voi monitoriza cu rigoare tot ce ține de acest caz, aștept cât se poate de repede rezultatul controlului pe care le-am dispus la Penitenciarul de la Poarta Albă”, încheie Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.