Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acesta este alimentul care ne lasă fără energie - Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar acesta e adevărul

Antena 1
Vlad Ciurea

Acesta este alimentul care ne lasă fără energie - Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar acesta e adevărul

Pâinea este nelipsită de pe masa românilor: fie de dimineață la ceai, în sandvișuri sau cu un castron de supă la cină, însoțește aproape orice fel de mâncare. Medicul Vlad Ciurea spune, însă, adevărul despre acest preparat.

Chiar dacă este, probabil, alimentul care nu lipsește de pe masa românilor, pâinea poate avea și efecte nocive.

Medicul Vlad Ciurea susține că, dacă este consumată frecvent, pâinea ne poate lăsa fără energie și poate chiar să combată efectul cafelei.

Potrivit sursei citate, pâinea încetinește activitatea creierului și îi lasă pe cei care o consumă des fără energie.

„Moleșește activitatea cerebrală”

Neurochirurgul susține că pâinea este un aliment care ar trebui evitat, în măsura în care acest lucru este posibil. Același sfat îl oferă și în cazul cartofilor prăjiți.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3, potrivit gandul.ro.

Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea păstrată în frigider?

„Dacă intenționați să mâncați rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie”, spune Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.

„Dar dacă îți ia mult timp să-ți consumi pâinea și dacă bucătăria ta este caldă și umedă, și mai ales dacă pâinea este de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, adaugă ea.

Pâinea de casă nu conține conservanții care o împiedică să se strice și pe care îi au majoritatea sortimentelor de pâine cumpărate din magazin.

Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York din New York City spune că temperatura rece din frigider face ca amidonul să se recristalizeze și se usucă. Rezultatul? Pâinea va dezvolta o aromă veche. Dacă învelești strâns pâinea în plastic și o pui la frigider, poți ajuta la încetinirea procesului de învechire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.