Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achilleas Kanaris, Vodafone România: Vrem să creștem potențialul României, anul viitor vom investi în infrastructura Real 5G

Vodafone
ZF Digital 2023

Cea mai importantă conferință despre piața de telecomunicații din România a scos la iveală planurile de investiții pe care cei mai mari jucători le-au pregătit pentru 2024. În pofida condițiilor economice dificile, Vodafone vrea să crească potențialul României prin continuarea nivelului ridicat de investiții, creșterea pieței de telecomunicații și accentul pe dezvoltarea infrastructurii Real 5G, a declarat Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România, în cadrul conferinței ZF Digital 2023.

„Anul viitor ne vom concentra investițiile în infrastructură pe aria mobilă – vrem să demarăm în forță extinderea rețelei Real 5G. În zona de infrastructură fixă, vom continua să îmbunătățim rețeaua pe care o deținem și să adăugăm și mai multă fibră optică. Ne vom concentra pe o creștere tactică”, afirmă CEO-ul Vodafone România.

Acesta adaugă că vede o creștere solidă pe segmentul B2B, dar și că ecosistemul inteligent IoT, al dispozitivelor conectate, va genera numeroase oportunități în anii viitori.

„Unul din lucrurile bune, când funcționezi pe o piață ca aceea din România, unde ARPU [venitul mediu per utilizator] este atât de mic, este că situația te provoacă să gândești altfel și să găsești oportunități în afara zonei obișnuite. Investim semnificativ în aria Enterprise și vedem o creștere sănătoasă, de două cifre, dar și o evoluție pozitivă a segmentului consumatorilor”, adaugă Kanaris.

Potrivit reprezentantului Vodafone, dacă o familie obișnuită alocă un buget mediu de 25 de euro pe lună pentru nevoile de conectivitate, atunci când vine vorba de bugetul alocat pentru tehnologie în general, suma crește la 95 de euro pe lună, pentru fiecare familie. „Vrem să răspundem exact acestei nevoi și vrem să pătrundem și mai mult în zona de tehnologie”.

„În ciuda situației slabe a pieței, din punct de vedere economic, avem convingerea că segmentul telecomunicațiilor se va îndrepta pe o traiectorie pozitivă. Vrem să continuăm investițiile, să creștem piața și să creștem potențialul României”, declară Achilleas Kanaris.

Oficialul a menționat și că piața serviciilor fixe are nevoie de reglementare, de mai multă concurență și de acces egal la infrastructură, atât în beneficiul populației, care ar putea beneficia de servicii mai variate, cât și al operatorilor, care ar avea de câștigat și din vânzările directe, dar și din componenta wholesale a infrastructurii.

Anterior, CEO-ul Vodafone România a anunțat că businessul a revenit pe creștere, atât din punctul de vedere al veniturilor totale, cât şi al veniturilor din servicii, pe o piaţă în scădere. Compania investește peste 200 de milioane de euro în fiecare an în infrastructura de rețea şi în inovația tehnologică.

Vodafone România a înregistrat, în perioada aprilie - iunie 2023, venituri din servicii de 189 de milioane euro, mai mari cu 2%. La finele lunii iunie, compania avea 8,6 milioane de clienţi pentru telefonia mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.