Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACHITARE neașteptată într-un uriaș dosar de corupție internațional: 'Dumnezeu să binecuvânteze America'

ciocanel judecator

Manuel Burga, fost preşedinte al federaţiei din Peru, a fost achitat, marţi, la New York, în procesul în care foşti responsabili sud-americani au fost judecaţi pentru corupţie, relatează AP.

Burga, în vârstă de 60 de ani, era acuzat de trafic de influenţă. Fostul conducătoral federaţie peruane a plâns după pronunţarea achitării.

Citește și: Daniel Dragomir detonează scandalul interceptărilor făcute de DNA: 'Acest caz de poliție politică e emblematic pentru ce s-a întâmplat'

“Dumnezeu să binecuvânteze America. Asta este tot ce pot să spun”, a spus Burga la ieşirea din sala de judecată, potrivit News.ro.

Săptămâna trecută, în acelaşi proces, José Maria Marin, fost preşedinte al Federaţiei Braziliene de Fotbal, şi Juan Angel Napout, fost preşedinte al federaţiei din Paraguay şi al confederaţiei sud-americane, Conmebol, au fost declaraţi vinovaţi.

Marin, în vârstă de 85 de ani, a fost găsit vinovat pentru şase din cele şapte capete de acuzare, iar Napout pentru trei din cele cinci capete de acuzare.  Pedeapsă maximă pentru capetele de acuzare de care se fac vinovaţi cei doi este de 20 de ani de închisoare. Judecătorul federal Pamela Chen va anunţa sentinţa în următarele săptămâni.

Citește și: Belarusul face o mutare fără precedent în Europa: Ce monedă a legalizat

Potrivit anchetatorilor, conducători ai unor foruri fotbalistice au primit sume mari de bani din partea unor societăţi care doreau să obţină drepturile de televizare ale unor competiţii din America de Sud. În această anchetă, au fost puse sub acuzare de justiţia americană 42 de pesoane, foşti oficiali şi reprezentanţi ai unor reţele de televiziune şi companii de marketing sportiv.

Primul condamnat în acest caz a fost Hector Trujillo, în vârstă de 63 de ani, fost secretar general al federaţiei din Guatemala. La finalul lui octombrie, el a primit opt luni de închisoare. La scurt timp, fostul secretar general al federaţiei din Insulele Cayman Costas Takkas a fost condamnat la 15 luni de închisoare în acelaşi dosar.
Jorge Delhon, un fost oficial argentinian, al cărui nume a apărut în cazul corupţiei de la FIFA, s-a sinucis, la mijlocul lunii noiembrie, după ce s-a aruncat în faţa unei tren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.