Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achiziţiile publice ecologice vor ajunge la 5% până în 2025

ALDE
ALDE sigla

Până în anul 2025, pragul achizițiilor publice ecologice, din cadrul Programului Anual al Achizițiilor Publice al Primăriei Capitalei, va ajunge la un nivel de 5% din totalul acestora. Este o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, aprobată astăzi, ca urmare a unei ințiative a consilierului general ALDE Tudor-Tim Ionescu.

Achiziţiile publice ecologice reprezintă o soluţie de reducere a cheltuielilor publice şi de protecţie a mediului aplicată în multe ţări europene. De asemenea, reprezintă un proces prin care autorităţile publice cumpără bunuri, servicii şi lucrări cu impact redus asupra mediului. Pe baza unor criterii de mediu, autorităţile publice pot procura servicii de electricitate, servicii de transport, echipamente de birou IT, produse alimentare şi de catering, precum şi multe alte bunuri şi servicii care contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

Inițiativa consilierului general Tudor-Tim Ionescu a fost susținută de către toți reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților, din cadrul PMB, viceprimarul Tomnița Michaela Florescu, precum și de consilierii generali Claudiu Daniel Catana și Valentin Voicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.