Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL: Guvernul PSD atrage profesorii în campania electorala

turcan

Vicepresedintele ACL Raluca Turcan sustine ca Guvernul îi atrage pe profesori într-un 'joc de deturnare de fonduri europene', întrucât nu prezinta o metodologie clara privind cheltuirea banilor acordati prin programul 'Dezvoltarea carierei didactice'.

'În toiul alegerilor, profesorii sunt atrasi într-un joc de deturnare de fonduri europene brevetat de PSD si de Victor Ponta. Cei 700 de lei promisi cadrelor didactice de Guvernul Ponta si de ministrul Pricopie pentru 'Dezvoltarea carierei didactice', fara a prezenta o metodologie clara privind cheltuirea banilor, reprezinta o capcana întinsa de Ponta în scopuri electorale. Fara niciun fel de jena, Guvernul PSD atrage profesorii în campania electorala a lui Victor Ponta, într-un sir de actiuni la limita legii. Profesorii sunt instigati la fals în declaratii, din cauza metodologiei interpretabile, iar cei care vor raspunde pentru acest lung sir de actiuni politicianiste vor fi rectorii, directorii de licee, inspectorii scolari', afirma Turcan, conform unui comunicat de presa transmis luni de ACL.
Raluca Turcan opineaza ca 'este cât se poate de clar ca Victor Ponta si Remus Pricopie folosesc într-un mod mârsav fondurile europene destinate dezvoltarii profesionale a profesorilor'.
'Îi cer premierului Ponta sa nu transforme un demers normal pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice într-o povara în plus pusa pe profesori anul viitor. El trebuie sa raspunda public la toate neclaritatile din metodologia de aplicare', mai sustine Turcan.
Ea cere demisia ministrului Educatiei 'pentru aplicarea intempestiva si necorespunzatoare a acestui program'.
'Nu în ultimul rând, Guvernul Ponta trebuie sa achite restantele pentru plata profesorilor în urma muncii depuse la cele doua sesiuni de bacalaureat de anul acesta, pentru decontarea navetei scolare de anul trecut si pentru plata drepturilor salariale câstigate de profesori în instante!', se mai arata în comunicatul de presa. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.