Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL, reacţie la demisia lui Corlăţean

orban predoiu

Demisia ministrului de Externe Titus Corlatean nu rezolva problema suplimentarii sectiilor de votare în strainatate, premierul Victor Ponta trebuind sa solutioneze rapid situatia sau sa demisioneze la rândul sau, a declarat, luni, prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu.

"Prin ceea ce s-a întâmplat este foarte clar ca Victor Ponta pregateşte furtul alegerilor. Demisia anunţata a lui Corlaţean nu va acoperi acest furt. Corlaţean trebuia demis pâna la aceasta ora... Demisia lui Corlaţean nu rezolva problema, vrem secţii suplimentare pentru românii care vor sa-şi exercite dreptul la vot. Vrem ca aceşti români sa poata spune clar ce vor, pentru preşedintele lor. Demisia lui Corlaţean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovada clara a complotului între Ponta şi Corlaţean, iar orice explicaţie ar veni este de prisos", a declarat prim-vicepresedintele ACL, potrivit Mediafax.
El a precizat ca nu ştie daca demisia lui Corlaţean va opri protestele din ţara şi din strainatate, deoarece ACL nu este implicata în aceste manifestaţii.
"Ştim sigur ca ceea ce s-a întâmplat în diaspora a încalcat Constituţia şi pâna la aceasta ora Corlaţean trebuia demis", a mai spus Predoiu.
"E praf în ochi, se încearca deplasarea discuţiei catre demisia domnului Corlaţean. Realitatea şi cea mai importanta problema sunt lipsa secţiilor suplimentare (...) este o manevra politica, dar va eşua. Românii sunt inteligenţi şi înţeleg ce li se pregateşte", a mai declarat liderul democrat-liberal.
Predoiu a fost întreabat daca ACL are o estimare a numarului de secţii de votare care trebuie suplimentate în diaspora.
"În funcţie de cererile estimate pe care le-au transmis ambasadele', a replicat prim-vicepreşedintele PDL.
Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionând ca MAE îsi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru înfiintarea de noi sectii de votare în strainatate la turul 2.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.