Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord între Guvernele României şi Bulgariei privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Guvernele României şi Bulgariei au semnat, vineri, un acord privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă, care va contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul prevenirii, pregătirii şi răspunsului în caz de urgenţe majore, dezastre naturale şi tehnologice şi incendii, a informat Ministerul român de Interne, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

"Acordul reglementează principiile şi modalităţile tehnice de desfăşurare ale acţiunilor de prognozare, prevenire, evaluare, limitare şi înlăturare a efectelor situaţiilor de urgenţă, într-o manieră armonizată cu cerinţele şi recomandările privind cooperarea internaţională în materie", se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o întrevedere, vineri, cu omologul său bulgar, Mladen Marinov, în marja celei de-a V-a reuniuni a Consiliului de cooperare la nivel înalt între România şi Republica Bulgaria.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

"Discuţiile au fost unele deosebit de fructuoase şi au abordat teme comune de interes legate de coordonarea pe dosarele europene aflate pe rol, securizarea frontierei comune şi implicit a frontierei externe a UE, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, cooperarea poliţienească", se arată în comunicat.

Cele două părţi au reiterat angajamentul pentru coordonarea în continuare a eforturilor în vederea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.