Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord istoric în Moldova: S-a decis cine intră la guvernare! Comuniștii sunt chemați

vot moldova

PLDM și PD au anunțat vineri un acord privind constituirea unei coaliții parlamentare minoritare, excluzându-i pe liberali și solicitând sprijinul comuniștilor și al socialiștilor pentru votarea președintelui parlamentului și învestirea guvernului, relatează jurnal.md și Unimedia.

'PLDM împreună cu PD au convenit să-și asume guvernarea. (...) Chemăm ca astăzi toate fracțiunile parlamentare să participe la exercițiul de vot pentru a alege președintele Parlamentului și imediat să purcedem la învestirea unui Guvern', a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, precizând că acordul de constituire a alianței urmează să fie semnat în scurt timp.

Liderul PD, Marian Lupu, a cerut o pauză de 40 de minute a ședinței parlamentului 'pentru finalizarea unor proceduri tehnice de instituționalizare a guvernării pe care am decis s-o stabilim la nivelul celor două partide'.

După solicitarea lui Lupu au intervenit liberalii. 'Dacă luăm o pauză, poate pentru patru ani, decât pentru 15, 20 de minute, azi sau mâine. Așa cum ați lucrat toamna, așa lucrăm și patru ani. În patru ani ne vom hotărî', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Liderii PLDM, PD și PL nu s-au mai întâlnit de joi pentru discuții privind constituirea coaliției de guvernare. Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul liberalilor, că motivul este unul singur: cele două partide nu vor cu niciun chip un procuror european pentru Republica Moldova.

În urma alegerilor parlamentare, PLDM a obținut 23 mandate și PD 19 mandate, notează Unimedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.