Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord istoric în Asia

negocieri

Coreea de Sud şi Japonia au încheiat luni un acord istoric în legătură cu chestiunea spinoasă privind ''femeile de reconfortare'', un sistem de prostituţie introdus de armata japoneză în timpul celui de-al doilea război mondial, potrivit Agerpres.

Acordul va fi ''definitiv şi ireversibil'' dacă Japonia îşi asumă responsabilităţile, a declarat presei ministrul de externe sud-coreean, Yun Byung-Se, la încheierea discuţiilor la Seul cu omologul său japonez, Fumio Kishida.

Guvernul japonez este conştient de ''responsabilitatea sa profundă'' în legătură cu chestiunea privind femeile de reconfortare şi va contribui la un fond pentru a ajuta femeile, a declarat la rândul său Kishida.

''Shinzo Abe, în calitate de prim-ministru al Japoniei, îşi exprimă din nou scuze sincere şi remuşcări tuturor celor care, ca 'femei de reconfortare', au trecut prin multă suferinţă şi au suportat răni fizice şi psihice incurabile'', a mai spus ministrul japonez.

Kishida a anunţat că ţara sa va accepta să acorde despăgubiri de un miliard de yeni (7,5 milioane de euro) ''femeilor de reconfortare'', înrolate cu forţa în bordelurile armatei imperiale japoneze în timpul celui de-al doilea război mondial.

Majoritatea istoricilor estimează că până la 200.000 de femei, în majoritatea coreene, dar şi chinezoaice, indoneziene şi de alte cetăţenii asiatice, au fost înrolate cu forţa în bordelurile armatei imperiale japoneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.