Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Acord politic' privind un tratat de liber-schimb între UE şi Japonia

twitter.com
japonia

Uniunea Europeană şi Japonia au ajuns la un 'acord politic' privind un tratat de liber-schimb, a anunţat miercuri comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, relatează AFP. 'Am ajuns la un acord politic la nivel ministerial. Recomandăm acum liderilor să confirme acest acord în cadrul summitului' UE-Japonia care va avea loc joi la Bruxelles, a precizat comisarul european după o întrevedere cu ministrul japonez de externe, Fumio Kishida.

La summitul de joi vor participa preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precum şi premierul japonez Shinzo Abe. 'Putem să confirmăm că am ajuns la un acord cadru', a declarat, la rândul său, Fumio Kishida jurnaliştilor niponi la Bruxelles, potrivit canalului de televiziune japonez NHK. Malmstrom a postat pe Twitter o fotografie în care apare alături de ministrul Kishida, fiecare ţinând o păpuşă tradiţională niponă ce simbolizează bun venit.

Europenii şi japonezii au lucrat din greu pentru a ajunge la un acord politic înainte de summitul G20 care va avea loc vineri şi sâmbătă la Hamburg, în Germania. Anunţarea unui astfel de acord chiar înaintea summitului le permite părţilor semnatare să transmită lumii 'un semnal puternic' în favoarea liberului-schimb, în special preşedintelui american Donald Trump, a cărui politică protecţionistă a provocat preocupări în rândul ţărilor partenere, conform Agerpres. Negociat din martie 2013 într-un climat de cvasi-indiferenţă, acest tratat este prezentat de Bruxelles ca fiind la fel de ambiţios ca Acordul de liber-schimb dintre UE şi Canada ( CETA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.