Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul CETA este nesigur. O provincie din Belgia şi-a schimbat RADICAL poziţia

Premierul belgian Charles Michel s-a declarat vineri 'deloc sigur' cu privire la şansele ca Uniunea Europeană (UE) să aprobe, în timpul summitului de la Bruxelles, tratatul CETA cu Canada, tratat blocat în continuare de regiunea valonă din cadrul statului federal belgian, a cărei poziţie este pe cale să se 'radicalizeze', informează AFP, potrivit agerpres.

'Am stat toată noaptea încercând să găsim formule, soluţii. Am luat personal legătura cu Justin Trudeau (premierul canadian), pentru a vedea care mai sunt posibilităţile de a lua în calcul îngrijorările exprimate', a declarat Michel la sosirea sa pentru summitul european de la Bruxelles.

'Nu sunt sigur, pentru că am sentimentul că există o radicalizare a poziţiilor din partea guvernului regional valon', a adăugat el.

Citeşte şi: Un fost LEGIONAR francez, CREIERUL din spatele atentatelor de la Paris şi Bruxelles

În a doua zi a summitului de la Bruxelles, cei 28 de lideri ai UE erau în aşteptarea deciziei Valoniei, regiunea francofonă din sudul Belgiei, care refuză în continuare să aprobe Tratatul de liber schimb cu Canada.

'Negocierile sunt în curs, nu sunt motive să afirmăm că suntem în impas', a nuanţat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sosit cu câteva minute mai târziu la summit.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

Parlamentul Valoniei urma să se reunească vineri dimineaţa, la Namur, capitala regiunii Valonia, cu 3,6 milioane de locuitori, pentru a examina modul în care avansează negocierile.

Citeşte şi: Amendă RECORD pentru un fost premier. Toată averea i-a fost CONFISCATĂ

Joi, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care conduce summitul european, a atenţionat Belgia. 'Mi-e teamă că CETA să nu fie ultimul nostru acord de liber schimb', a spus el, estimând că un eşec al CETA ar compromite viitorul oricărui acord comercial cu ţări terţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.