Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul privind Brexit-ul, 'un act de automutilare naţională', afirmă Jeremy Corbyn

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul Partidului Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, a descris luni, în faţa parlamentului britanic, acordul de divorţ cu Uniunea Europeană drept un 'act de automutilare naţională', relatează AFP preluată de Agerpres.

'Este un act de automutilare naţională şi această adunare nu are altă opţiune decât să respingă acest acord', a declarat Jeremy Corbyn, reacţionând la declaraţiile făcute de premierul Theresa May în legătură cu summitul de duminică de la Bruxelles în care liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.

Acordul de retragere, care are 585 de pagini, detaliază condiţiile juridice ale ieşirii Marii Britanii din UE la 29 martie 2019. Declaraţia politică ce însoţeşte acordul subliniază obiectivele comune ale Londrei şi Bruxellesului pentru viitoarea lor relaţie.

Totodată, Jeremy Corbyn a insistat ca şefa guvernului britanic Theresa May să caute 'un plan B' în cazul în care acordul privind Brexit-ul nu va primi aprobarea Parlamentului de la Westminster, relatează EFE.

'Acest acord nu are sprijinul acestui Parlament sau al ţării în ansamblu. În loc să ameninţe Parlamentul cu scenariul unei ieşiri fără un acord, premierul trebuie să pregătească un plan B, lucru pe care predecesorii săi nu l-au făcut', a spus mai spus liderul Partidului Laburist.

Jeremy Corbyn a afirmat că executivul ar putea renegocia un acord 'rezonabil' care să poată obţine sprijinul deputaţilor şi care să includă 'o uniune vamală permanentă, o piaţă unică puternică şi care să garanteze drepturile muncitorilor şi consumatorilor şi protecţia mediului înconjurător'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.