Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul privind programul nuclear se află la 'terapie intensivă', potrivit unui oficial iranian

UE iran

Starea acordului nuclear semnat de Iran şi marile puteri este foarte rea după ce SUA s-au retras din această înţelegere internaţională, aflată în prezent la ''terapie intensivă'', a declarat miercuri Abbas Araghchi, adjunct al ministrului de externe iranian, potrivit dpa citată de Agerpres.

''Din păcate, trebuie să spun că acordul nuclear nu funcţionează bine şi a trebuit să fie transferat la terapie intensivă'', a spus Araghchi, citat de site-ul de ştiri Khabar-Online.

Prin retragerea SUA, acordul de la Viena semnat în 2015 şi de Iran, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania există practic doar pe hârtie.

Abbas Araghchi a cerut comunităţii internaţionale să facă tot posibilul pentru a proteja acordul de ceea ce el a numit ''unilateralismul american'' şi să salveze înţelegerea.

Exact la Zidul Berlinului, ''zidul sancţiunilor'' trebuie să cadă, a afirmat oficialul iranian în timpul unei recepţii organizate marţi seară de ambasada Germaniei la Teheran cu ocazia Zilei Unităţii Germane, care se marchează la 3 octombrie.

Potrivit lui Araghchi, Washingtonul foloseşte sancţiunile ca o armă îndreptată împotriva statelor independente, iar părţile semnatare rămase au trebuit să neutralizeze această armă.

Preşedintele american Donald Trump vrea să negocieze un nou acord, cu condiţii mai dure. Teheranul a reacţionat prin intensificarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului, aspect limitat de acordul încheiat în 2015

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.