Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul provizoriu privind derularea viitoarelor evenimente Capitală Europeană a Culturii, aprobat de Parlamentul European

reuters
parlament european

Parlamentul European a votat, joi, acordul provizoriu încheiat cu Consiliul UE cu privire la propunerea Comisiei Europene de a aduce o serie de modificări în derularea viitoarelor Capitale Europene ale Culturii. Timişoara este unul dintre oraşele vizate de această propunere legislativă, titlul său de Capitală Europeană a Culturii urmând să fie amânat pentru 2023, potrivit news.ro.

Pe fundalul restricţiilor impuse în pandemie, pregătirile aferente din toate ţările care ar fi urmat să găzduiască iniţiativa în 2021 nu s-au putut derula în condiţii optime. Aspectele legate de finanţare, noile norme de siguranţă, la care se adaugă restricţiile de călătorie din toată lumea şi, implicit, diminuarea activităţilor turistice au fost câteva dintre cauzele ce au condus la această decizie.

Votul din Consiliul UE se va încheia pe 22 decembrie 2020, marcând astfel finalizarea procesului legislativ.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

„Viitorul proiectului Timişoara Capitala Europeană a Culturii este la câteva zile distanţă. Este un proiect important pe care l-am tratat cu toată responsabilitatea. Ieri a avut loc votul în Parlamentul European şi aşteptăm decizia finală a Consiliului UE pentru a putea confirma că anul 2023 va fi anul în care România, împreună cu alte 2 state membre, vor sărbători prin cultură. A fost un parcurs care a durat mai bine de 6 luni dar care am convingerea că va aduce o mai bună implementare a acţiunii europene’’, a transmis vineri Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Iniţiativa „Capitală Europeană a Culturii” a fost lansată în 1985 şi a devenit în prezent una dintre cele mai prestigioase iniţiative culturale europene. Oraşele sunt selectate pe baza unui program cultural care trebuie să aibă o dimensiune europeană accentuată, să stimuleze participarea şi implicarea activă a locuitorilor, comunităţilor şi părţilor interesate din oraş şi să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a oraşului şi a regiunii înconjurătoare.

Deţinerea titlului de „Capitală Europeană a Culturii” este şi o ocazie pentru oraşe de a-şi schimba imaginea, de a deveni cunoscute în lume, de a promova turismul sustenabil şi de a-şi regândi dezvoltarea prin cultură. Deţinerea titlului are efecte pe termen lung nu doar din punct de vedere cultural, ci şi din punct de vedere socio-economic atât pentru oraş, cât şi pentru regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.