Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul UE-Turcia a înrăutățit criza migrației în Italia

refugiati imigranti

Migratia ilegala pe Marea Mediterana spre Italia a crescut ca urmare a acordului încheiat de catre Uniunea Europeana (UE) cu Turcia în scopul de a închide ruta migratorie prin Grecia, a estimat miercuri un înalt oficial de la Bruxelles, relateaza Prensa Latina.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri ca UE trebuie sa-si sporeasca urgent cooperarea cu Italia, dar si cu Malta, care a fost de asemenea afectata de noua situatie, în scopul prevenirii agravarii crizei.

Blocul comunitar a semnat recent un acord cu Ankara pentru returnarea în Turcia a imigrantilor si refugiatilor care au sosit în insulele grecesti dupa data de 20 martie în încercarea de a ajunge în alte tari europene prin Balcani.

Un raport al Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM) publicat cu numai 10 zile înainte de aplicarea acordului arata ca, în ultima saptamâna, doar 1.578 de refugiati au sosit în Grecia, ceea ce reprezinta o scadere de 70%. În aceeasi perioada, 3.421 de persoane au sosit însa pe coastele italiene, ceea ce arata ca Italia ia locul Greciei ca principala destinatie.

În primul trimestru al anului 2016, 18.357 de imigranti au sosit în Italia venind din Libia, Eritreea, Sudan, Somalia si din alte tari africane, potrivit datelor OIM.

Tusk a subliniat ca folosirea acestei rute alternative tinde sa creasca si a apreciat drept alarmanta acumularea de imigranti în Libia gata sa vina în Europa în urmatoarele zile traversând Marea Mediterana.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.