Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune de AMPLOARE a Europol: Zeci de persoane au fost arestate într-o operaţiune împotriva fraudelor cu bilete de avion

insightcrime.org
europol

Europol a arestat săptămâna aceasta 79 de persoane suspectate că au călătorit folosind bilete de avion cumpărate cu carduri de credit furate sau false, informează miercuri agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Citește și: Mega-lovitură! Amenzile vor exploda- Când se va întâmpla asta

Arestările au fost operate în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva fraudelor cu bilete de avion desfăşurată între 18 şi 22 noiembrie în 60 de ţări, operaţiune denumită ''Global Airline Action Days'' (GAAD), nume dat de Europol pentru marcarea a 12 ani de când a început ''combaterea achiziţiilor frauduloase de bilete de avion online''.

Unele dintre cazurile descoperite au legătură cu imigraţia ilegală, pasagerii arestaţi fiind în posesia unor documente de identitate false sau aparţinând unor alte persoane de alte naţionalităţi.

În total, 55 de companii aeriene şi 12 agenţii de turism s-au văzut implicate în operaţiunea din noiembrie şi au fost identificate 165 de tranzacţii suspecte. La această operaţiune au mai participat şi agenţiile europene Frontex şi Eurojust.

Europol avertizează utilizatorii că fraudele fără card prezent (card-not-present - CNP) şi achiziţiile de bunuri cu carduri contrafăcute au înregistrat o creştere semnificativă în toată Uniunea Europeană, mai ales pentru cumpărarea de bilete de avion, închirierea de maşini şi spaţii de cazare.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

Conform estimărilor acestei agenţii europene, companiile aeriene pierd anual circa un miliard de dolari din cauza tranzacţiilor frauduloase.

''Aceste tranzacţii sunt foarte profitabile pentru crima organizată'', subliniază Europol, avertizând că acest delict este adesea ''legat de activităţi infracţionale mai serioase, precum imigraţia clandestină, exploatarea de fiinţe umane, trafic de droguri şi terorism''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.