Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune 'Duş social' pentru 100 de persoane fără adăpost, organizată la Iași de Episcopia Romano Catolică

https://presshub.ro/
dus social iasi

Peste 100 de persoane fără adăpost din municipiul Iaşi vor beneficia de sprijin din partea Asociaţiei Congregaţia Slujitorii Carităţii - Opera Don Guanella, care a lansat serviciul "Duş social", potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul proiectului este creşterea calităţii vieţii şi încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile şi responsabilităţile lor ca cetăţeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi.

Proiectul este derulat de Asociaţia Congregaţia Slujitorii Carităţii - Opera Don Guanella cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021.

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

"Activităţile proiectului au în vedere creşterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost, identificarea şi ajutorarea a 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi. Astfel, dorim să venim în sprijinul acestora prin înfiinţarea serviciului 'Duş social'. Este o iniţiativă nouă care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător, astfel oamenii străzii se vor simţi respectaţi. Duşul mobil are în centru ideea de demnitate, grija faţă de corp şi haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să îşi facă baie, să spele hainele, să îi tundem. Rezultatele preconizate în cadrul proiectului includ sprijinirea celor 110 de persoane fără adăpost pentru a le reda demnitatea, egalitatea şi bucuria", spun reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice Iaşi, prin intermediul comunicatului de presă.

Conform documentului, durata de implementare este de 12 luni.

Proiectul "Duş social" se alătură unui alt proiect deja în derulare, "Cantina socială", gestionat de Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe din Iaşi, care au acelaşi fondator, pr. Alois Guanella. Proiectul "Cantina socială" a început în urmă cu 10 ani, în cadrul Casei "Sfântul Iosif", cunoscută mai mult pentru Căminul de Bătrâni pe care îl adăposteşte. La cantina socială, 40 de persoane nevoiaşe primesc zilnic un prânz cald şi un pachet pentru cină. Acum vor avea şansa de a se îngriji de igiena personală.

"A voi să fim aproape de Cristos cere să devenim aproapele faţă de fraţi, pentru că nimic nu este mai plăcut Tatălui decât un semn concret de milostivire. Prin însăşi natura sa, milostivirea se face vizibilă şi tangibilă într-o acţiune concretă şi dinamică", spunea Papa Francisc în scrisoarea apostolică "Misericordia et misera", conform comunicatului menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.