Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunea BLOCADA în București - Polițiștii au descins în sectoarele 3 și 6

Blocada

În baza planului BLOCADA, la data de 20/21 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Sectorului 6, ai Brigăzii Rutiere, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, în colaborare cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov, au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru protejarea populației împotriva activităţilor comerciale ilicite.

În acest context, cu sprijinul reprezentanților instituțiilor abilitate, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, polițiști din cadrul Secțiilor 20, 21, 22 și 25 Poliție și din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6, au acționat în vederea prevenirii și combaterii actelor de tulburare a liniștii și ordinii publice, prevenirii și combaterii altor fapte antisociale de natură contravențională și penală.

În această perioadă, a fost verificată activitatea a opt societăți comerciale, în vederea respectării legislatiei privind protecția consumatorului.

În urma acestor acțiuni, reprezentanții a patru societăți comerciale au primit înștiințări, urmând a se prezenta la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, cu documente, în vederea verificărilor cu privire la înregistrarea în contabilitate a tuturor sumelor provenite din vânzări.

De asemenea, au fost legitimate și verificate 218 persoane, în acest context fiind constatate 2 infracțiuni conform Legii 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Au fost găsite 42 de plicuri transparente, de tip zip-lock, ce conțineau un praf alb, pulverulent, susceptibil de a avea efect psihoactiv, care au fost înaintate către BCCOB, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.405 lei, dintre care șase sancțiuni privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și două privind circulația pe drumurile publice. În acest context, a fost retras și un certificat de înmatriculare.

Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.