Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiuni militare ale SUA împotriva unui depozit de arme în estul Siriei

defenseromania.ro
atac israel siria

Pentru a doua oară în ultimele săptămâni, forţele Statele Unite au efectuat miercuri lovituri împotriva unui depozit de arme din estul Siriei, despre care Pentagonul a afirmat că a fost folosit de Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran și de grupuri afiliate, scrie Rador Radio România.

În timp ce tensiunile cresc din cauza conflictului dintre Israel și Hamas, trupele americane și cele ale coaliției internaţionle au fost atacate de cel puțin 40 de ori în Irak și Siria de către forțele susținute de Iran, de la începutul lunii octombrie. Patruzeci și cinci de soldați americani au suferit leziuni cerebrale sau răni minore. Într-o declarație, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că loviturile au fost efectuate de două avioane de vânătoare americane F-15, fiind un răspuns la atacurile recente împotriva forțelor americane.

Lloyd Austin a declarat că atacurile împotriva trupelor americane trebuie să înceteze. "Dacă vor continua atacurile reprezentanților Iranului împotriva forțelor americane, nu vom ezita să luăm alte măsuri necesare pentru a ne proteja poporul", a adăugat Lloyd Austin. SUA au efectuat ocazional lovituri de represalii împotriva forțelor susținute de Iran în regiune, după ce acestea au atacat forțele americane.

La 26 octombrie, forțele americane au atacat două instalații folosite de IRGC și grupuri afiliate cu acesta. SUA au trimis nave de război și avioane de luptă în regiune de la izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas, la 7 octombrie, inclusiv două portavioane, pentru a încerca să descurajeze Iranul și grupurile susținute de acesta. Numărul de trupe adăugate în regiune este de ordinul miilor.

Reuters a relatat că armata americană a luat noi măsuri pentru a-și proteja forțele din Orientul Mijlociu în timpul intensificării atacurilor din partea unor presupuse grupări susținute de Iran și a lăsat deschisă posibilitatea de a evacua familiile militarilor, dacă va fi nevoie. Măsurile includ creșterea numărului de patrule militare americane, restricționarea accesului la facilitățile bazelor și intensificarea colectării de informații, inclusiv prin intermediul dronelor și al altor operațiuni de supraveghere, spun oficialii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.